Intervju: Turbo Tape Games til topps

This content has been archived. It may no longer be relevant

Lead developer Jan Haugland og Art Director Øivind Lien gjestet studentradioens spillmagasin Hardcore for å diskutere oppstarten av selskapet, utviklingsprosessen, deres unike relasjon med fanbasen og hvordan det føles å våkne opp til overskrifter som “Norsk spill gikk rett til topps på Steam”.

Hver gang jeg snakker om Harpoon eller Jane’s Fleet Command på fest, får jeg ikke akkurat den responsen jeg er ute etter. Taktisk RTS med fregatter og kampfly er et ukjent spillkonsept for de fleste – en ren kuriositet å regne i 2012. Det var i utgangspunktet utenkelig at noen ville lage et nytt spill i denne sjangeren, ennå mer absurd at en norsk utvikler ville kaste seg ut i det hele , men tidevannet har for vane å snu fort.

Mottakelsen blant journalister har vært alt annet enn enstemmig – tittelen er et ærlig, kompromissløst forsøk på å gjenopplive en dypt savnet, men smal sjanger. Haugland gir den entuastiske fanbasen mye av æren for suksessen, dialog med fansen har skapt et spill som tilfredstiller begge sider er fornøyd med.

Naval War: Arctic Circle er tilgjengelig på Steam og GamersGate.com til 20 euro, eller 150 kr. Mer informasjon om spillet og Turbotape kan finnes på Navalwargame.com.

 

Anbefalte artikler