Gamalost – eit svalestup

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hvit og muggen. Rund og ruggen. Gammelosten er så veldig mye mer en bare enn ost. Det er et fenonem enkelt og greit. Torgallmenningen står tom tilbake, høsten har inntatt byen, men det gjør ingen verdens ting. Det er nemlig ikke høsten og det jazzinspirerte været som er i fokus denne septemberkvelden på Norli Galleriet.Det er matkulturen, og hvem er hovedgjesten? Den beryktede gammelosten.

Forfatter Henning Rivedal er aktuell med boken Gamalost, som omhandler fenomenet gamalost: Historie, helseeffektar, mytar, bruksområde og sjølvsagt saftige anekdotar.

— Den er som en sildrende vårbekk med sol gjennom lysbrotte bjørkelaue. Fantastisk deilig.

Gammelosten, kanskje noregs viktigste flaggbærer for europeisk matkultur står i et skummende fokus denne uken.

Hør saken her!

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Gamalost-MRL.mp3]

Boken er utgitt av Skald forlag og medvirkende er Kjerstin Risnes og Henning Rivedal

Skumma Kultur silar ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdssamfunnet kvar måndag kl. 11. Du kan også lytte til vår podcast. Har du tips, anbefalinger, kritikk eller ros? Send det meir enn gjerne til skummakultur@srib.no.

Anbefalte artikler