I dette populærvitenskapelige programmet, som kan ses på som en blanding av “Illustrert Vitenskap” møter “QI” møter “Newton”, tar vi for oss alt mellom himmel og magma. Det blir snakk om teknologiske dupedingser, forskjellige funfacts, og så klart lengre innslag om vitenskapelige påstander, hendelser og fenomener. Forstår du deg ikke på elektronene i atomene? Vitenskrap er et folkelig program for alle, som tar opp enklere ting med en stor spiseskje humor.

Hør Vitenskrap hver mandag klokken 12:00-13:00!

Siste podcaster

 • Vitenskrap - Ninjahaier og stygge tenner
  I årets første Vitenskrap snakker Magnus og Merete om ninjahaier, tennene til briter vs amerikanere, frodige servitører og et par godsaker til!
 • Vitenskrap - Star Wars
  Vi har Star Wars-feber, og i den anledning har vi invitert Audun, - vår egen Star Wars-ekspert! Vi snakker om teknologi innad i SW-universet og vårt eget, samt litt spekulasjon rundt den neste filmen.
 • Glemte kvinner i vitenskapen
  Glemte kvinner i vitenskapen? Hæ, hva mener du? Jeg har ikke hørt om de.. NETTOPP! Dina og Merete har lett i arkivet etter undervurderte og forbigåtte kvinner, til tross for deres bidrag til verden slik vi kjenner den i dag.
 • Vitenskrap - Space the final Frontier 23/11/2015
  I dagens Vitenskrap med Unn, Magnus og Paul snakker vi om det ytre rom. Hvor stort er det ytre rom? Hvor små er vi? Hva er forskjellen mellom et Ormehull og et Svarthull?
 • Vitenskrap 09.11.15
  I denne utgaven av Vitenskrap: Magnus snakker om levitasjon ved hjelp av lyd og frosker som svever ved hjelp av magneter. Unn snakker om Oxitocin (neste kjærlighets hormonet). Merete har quiz og vi møter vårt nye medlem Roar og snakker med han
 • Zombie og vampyrer 02.11.15
  Zombie og vampyrer er pop-kulturens frykt prpoganda, og vi dekker historien for deg og interressen. Hvor er det zombier og vampyrer kommer fra? Er det bare en myte eller finnes det ordentlige hendelser? Hør på Dina, Paul og Merete som tar deg igjennom zombier og vampyrers liv fra virkelighet til film