Utenfor Spekteret tar opp viktige problemstillinger og setter de i perspektiv. Alt fra seksualitet, tilhørighet og kjærlighet; vi snakker om interessante temaer knyttet til identitet.

Hør oss på Studentradioen i Bergen mandag fra 10:00-11:00!

Siste podcaster

 • Utenfor Spekteret- Episode 19: sesongavslutning
  Dette er den siste episoden av Utenfor Spekteret i sesong 1. Victoria, Oda, Isolde og Nina oppsummerer de beste øyeblikkene gjennom sesongen og sjekker hvor godt vi egentlig er blitt kjent. I tillegg svarer vi på spørsmål som er blitt sendt inn av lyttere. Takk for en fin sesong og at dere lytter:D Husk å følge med på sosiale medier for oppdatering på sesong 2!
 • Utenfor spekteret - Episode 18: Feminisme
  I denne episoden av utenforspekteret snakker Victoria, Nina, og Oda om feminisme. De tar opp hva feminisme er for de og diskuterer blant annet NRK dokumentaren om feminisme og den omtalte paragrafen om likestilling.
 • Utenfor Spekteret - Episode 17: Sosiale medier
  I denne episoden er det Juliane som er programleder og sammen med Nina og Isolde tar de for seg tema sosiale medier. De diskuterer blant annet hvordan sosiale medier påvirkerer identiteten vår, presset som blir skapt og skyggesider ved sosiale medier som fake news og kommunikasjonstolkning. De finner også ut hvem som er mest avhengig av sosiale medier.
 • Utenfor spekteret - Episode 16: Mobbing
  Denne episoden av Utenfor Spekteret tar for seg temaet mobbing, med Oda, Victoria og Juliane på plass i studio. Hvordan oppleves mobbing og hvilke konsekvenser har det for identiteten vår? Jentene snakekr om sine egne opplevelser og får besøk av Maren som deler sin erfaring med mobbing.
 • Utenfor Spekteret - Episode 15: Avhengighet og rus
  I dagens episode av Utenfor Spekteret tar Oda, Victoria og Juliane for seg temaet avhengighet og rus. Vi diskuterer hvordan rus og misbruk av rusmidler påvirker identiteten vår, og synliggjør noen fordommer og tabubelagte temaer rundt rusavhengighet. Dagens Hot Topic tar for seg den omstridte debatten om legalisering av rusmidler, og hvilke konsekvenser dette kan ha for samfunnet.
 • Utenfor Spekteret - Episode 14: Depresjon og Angst
  I dagens episode er det depresjon og angst som er temaet. Isolde, Juliane og Nina har delt personlig opplevelser og tar opp diskusjonen om hvordan psykiske lidelser blir tatt opp i blogg og influenser verden. I tillegg har de snakket med en psykolog om hvor grensen går mellom det å være lei seg i lengre perioder kontra det å være deprimert.
 • Utenfor Spekteret - Episode 13: Spiseforstyrrelser og kroppspress
  Kroppspress og spiseforstyrrelser er et kjent fenomen for mange og det er mye fokus på det i dagens samfunn. I denne episoden snakker Isolde, Oda og Nina om ulike former for spiseforstyrrelser og hvordan man skal håndtere dette dersom man er pårørende av noen med spiseforstyrrelser. De diskuterer også sin første erfaring med kroppspress og stiller spørsmålet om det er forskjell på kroppspress mellom jenter og gutter.
 • Utenfor Spekteret - Episode 12: Press og påvirkning
  Den siste tiden har press og påvirkning vært mye omdiskutert i media. Dette er noe Victoria, Juliane og Nina diskuterer i dagens sending. Hvorfor er det så mange som føler på press og hvilke konsekvenser kan for mye press medføre? Vi går nærmere inn på dette imens vi snakker om våre egne erfaringer. I slutten av sendingen går vi også inn på problematikken rundt influenceres påvirkningskraft og hvilke innvirkning dette kan ha spesielt på generasjon prestasjon.
 • Utenfor Spekteret - Episode 11: Stedskultur
  Blir identiteten din påvirket av hvor du er fra? Er Bergensere så ulike østlendinger? Er det fortsatt en steriotypi mellom by og land? Dette er noen spørsmål Isolde, Oda og Nina tar fatt på. Vi får besøk av bergensern Roy Emanuel som lærer oss litt om bergenser kulturen. Det blir også quiz om Norge og stedskultur!
 • Utenfor Spekteret - Episode 10: Datingkultur
  I dagens episode snakker Isolde, Nina og Oda om datingkultur. De tar for seg hvordan det er å bli ghostet, ser på statistikk når det kommer til nettdating og deler egne erfaringer med dating. Isolde har også 10 tips til dating som kan hjelpe dere lyttere på veien.
 • Utenfor spekteret - Episode 9: Kjærlighetssorg
  Denne episoden snakker Victoria, Oda, og Nina om kjærlighetssorg. Vår kjære redaktør Michael kommer på besøk og sammen med Victoria deler de tips mot kjærlighetsssorgen. Er det egentlig noen forskjell på gutter og jenter? Dette og mer prøver Utenfor spekteret å besvare i dagens episode.
 • Utenfor Spekteret - Episode 8: Forhold vs singel
  Blir identiteten din påvirket dersom du går inn i et forhold? Er det best å være i et forhold eller å være singel? Nina, Victoria og Juliane er i studio og tar for seg disse problemstillingene. Jentene for også besøk av Juliane sin kjæreste Scott, hør Juliane og Scott svare på spørsmål om hverandre!
 • Utenfor Spekteret - Episode 7: Skilsmisse
  Hvordan påvirker det å ha skilte foreldre identiteten din? Dette er noe Isolde, Juliane og Nina drøfter i dagens sending. Vi har snakket med psykologspesialist Øystein Sandven om påkjenninger og utfordringer som kan oppstå. Juliane forteller om sin opplevelse med det å ha skilte foreldre. Nina får straff og ukens utfordring går til Juliane!
 • Utenfor Spekteret - Episode 6: Kjønnsidentitet
  Ukens sending har kjønnsidentitet som tema. I denne episoden frisker Isolde, Victoria og Juliane opp kunnskapen på hvor mange kjønn som egentlig finnes, trekker frem tabubelagte temaer og belyser fordommer. Vi har intervjuet Karoline og snakker om transseksualisme. Isolde forteller om sin utfordring!
 • Utenfor Spekteret - Episode 5: Seksualitet
  I denne episoden av Utenfor Spekteret står tema sex på menyen. Hør Isolde, Juliane og Victoria gå gjennom spennende emner om seksualitet, lær noen myter om sex og hør jentene diskutere pornoindustrien. Ukens utfordring går til Isolde!

[postlist id=96227]