Hvis du gikk glipp av et av Samfunnets møter, fortvil ikke! Samfunnet på Radio sender spennende opptak av møter i form av samtaler og debatter, i regi av Studentersamfunnet i Bergen. Opptakene blir supplert med intervjuer og kommentarer. Møtene tar for seg et bredt spekter av temaer innen kultur, politikk og vitenskap.

Siste podcaster

 • Studentrådet om studentlivet
  Gjort noe dumt i fylla? Eller har du lite penger i slutten av hver måned? Studentrådet gir deg tips og triks for å gjøre en travel studenthverdag litt bedre. Med Andrea Krüger, Samuel Rud Dale, Helene Høylandsskjær, Adrian Olsen Bjørnsen, Helene Præsttun og Aksel Kloster.
 • Urfolk i demokratiet
  Det er samefolkets nasjonaldag! Men hvordan står det egentlig til med samefolkets politiske innflytelse sammenlignet med andre urfolk? Med politisk rådgiver for NSR, Eirik Larsen og PhD-kandidat i sammenliknende politikk Elin Monstad. Møteleder Håvard Rørtveit.
 • Åpningsmøte: Et gjensyn med det politiske tiår
  Enda et tiår er gått, og Studentersamfunnet henter frem lupen. Hvilken visdom kan vi trekke fra de politiske høydepunktene og fallgruvene vi har opplevd så langt? Møteleder Sjur Selsvik har med seg journalist Sigrid Sollund og politisk kommentator Jens Kihl. I tillegg er det kulturelle innslag fra BIT20 Ensemble.
 • De Skyldige: Odd Karsten Tveit - podcast
  Med sin stoiske ro i kuleregn og saklige tilnærming til et følelsesladet tema var han en tro tjener for det norske folk som NRKs utenrikskorrespondent. Etter en pause fra offentligheten er Odd Karsten Tveit igjen høyaktuell med boken De Skyldige hvor han setter sitt vante, journalistiske blikk på kreftene som påvirker konflikten i og utenfor søkelyset. Nå kommer Tveit til Bergen og Studentersamfunnet for å drøfte avsløringene skildret i De Skyldige. USAs støtte til Israel, sistnevntes okkupasjonspolitikk og palestinernes kamp for retten til et eget hjemland kommer til å stå sentralt. Han vil også puste nytt liv i debatten med nylige frigitte brev og referater fra forhandlingene rundt den myteomspunnede Oslo-avtalen.

Alle artiklene til Studentersamfunnet på radio