Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er riktig og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker akkurat slik som du gjør. Hvis du føler at det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg!

Sendes hver torsdag fra 13-14!

Siste podcaster

 • Tal- og skriftspråk
  Tema for ukens sending er tal- og skriftspråk! Det blir ordskifte rundt om det finnes et standardtalemål i Norge eller ikke. Julia tar med oss hjem til Sverige der diskusjonen rundt et standardtalemål ikke er så vanskelig som den er her i Norge, eller er den virkelig det? Vi ser på en skriftform der talemålet ofte tar mer plass en i andre type sammenheng - nemlig språk på sociale medier. God lytt! I studio: Julia Zsiga, Øystein Sandve og Vilde Galtung Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er riktig og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker akkurat slik som du gjør. Hvis du føler at det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg!
 • Ordskifte - Et kjært gjensyn
  Denne uken har vi med oss ikke en, ikke to men tre gamle medlemmer av Ordskifte. De er her for å fortelle oss om masterprosjektene deres, eller er det deres masterprosjekt..? Maria Gunnarsdotter Svedal forteller oss om hvordan engelsk blir brukt i norske podcaster, Ole Raade om frem- og etterstillt possesiv og Berit Helle Jonsbråten om fonemene e og æ på Jæren. Det blir en vittig reise down memory lane. God Lytt! I studio: Tiril Absalonsen og Julia Zsiga Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Godt og blandet
  I ukens episode lærer vi om russiske dialekter, diskuterer utrydningstruede ord og snakker om fenomenet mango. Vi har også et språklig dilemma på lur der hjernecellene får kjørt seg. God lytt! I studio: Tiril Solheim Absalonsen, Øystein Sandve og Vilde Galtung. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Oversettelsesarbeid
  Hei hå, vi er tilbake, og denne gangen snakker vi om oversettelsesarbeid! Vi diskuterer hva som er et godt oversettelsesarbeid, kommer med en liten konkurranse og klinker til med et aldri så lite intervju helt på tampen av episoden. Vi kan love deg at dette blir hot. God lytt! I studio: Inga Myrene Nørstebø, Tiril Absalonsen og Julia Zsiga. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Koblinger mellom norsk og engelsk
  Denne uken tar vi for oss ulike koblinger mellom det norske og det engelske språket. Vi ser på ulike typer lånord, litt historie bak språkutvekslingen mellom de to språkene, og amerikanorsk. Det blir også noen saftige avsløringer litt ut i episoden. God lytt! I studio: Tiril Absalonsen, Inga Myrene Nørstebø og Øystein Sandve. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Språklyder
  Tru det eller ei, me er tilbake med nok ei sending! Denne gongen tek me føre oss eit potensielt nytt fenomen i språket, vocal fry eller vokalfritering på norsk. Og visste du at fonemet /r/ er ikkje berre éin lyd, men mange? Kvess øyro dine, gode lyttar, og lær deg skilnaden på stemt og ustemt th! I studio: Julia Zsiga, Selma Joyce Olsen og Øystein Sandve Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Hvordan lærer vi språk?
  Denne ukens sending tar vi for oss det o store spørsmål: Hvordan lærer vi språk? Det blir babyspråk, hvordan vi lærer språk som voksen og en språklig brannfakkel. Det blir også konkurranse, med en straff du ikke vil gå glipp av. God lytt og god påske! I studio: Vilde Galtung, Øystein Sandve og Tiril Absalonsen Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Terminologi spesial
  Denne sendingen skal vi se nærmere på terminologi. Vi tar en prat med Mikkel Ekeland Paulsen om problem med hva som er forskjellen på allmenspråk og fagspråk. Det blir en klassisk fuck, marry, kill med en Vestlandstwist og helt til slutt tar vi for oss politisk korrekthet innenfor terminologi. God lytt! I studio:Julia Zsiga, Selma Joyce Olsen og Øystein Sandve. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Ivar Utne og navnetrender
  Denne uken får vi med oss selveste Ivar Utne når vi tar for oss årets navnelister. Vi ser både på topplistene for jente- og guttenavn for 2021, men ser også litt videre inn i framtiden hvor Ivar kommer med noen spådommer. God lytt! I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Inga Myrene Nørstebø. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Selma og en smule skjellsord
  Ny torsdag, ny episode og nytt medlem! Denne uken skal vi bli kjent med Selma. Vi tar et dypdykk i Selmas språklige interesser, diskuterer et språkdilemma og tar en titt på utdaterte (?) skjellsord! I tillegg blir det et ukens ord. God lytt! I studio: Tiril Absalonsen, Vilde Galtung og Selma Joyce Olsen. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Øystein og Jæren
  Vi er tilbake igjen og denne uken smeller det! Vi har nemlig med oss en ny gammel kjenning i ukens sending. Vi blir bedre kjent med vårt nye medlem, Øystein! Det blir innføring i jærsk og et forvirrende ukens ord som selvfølgelig følger sendingens tema! Det blir også konkurranse, før vi svarer på et lytterspørsmål vi har fått inn. God lytt! I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Øystein Sandve. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Årets ord og språknyheter
  Ordskifte er tilbake igjen fra juleferie og det betyr en saftig ny sesong med nye medlemmer og gode diskusjoner. I denne sendingen tar vi opp tråden fra forrige episode hvor vi spekulerte på hva årets ord 2020 kom til å bli. Nå har vi svaret, men er vi nøgd? Vi ser også på et knippe språknyheter, og Julia serverer en slu konkurranse for å få sin hevn etter et bittert tap, med en bitrere straff. God lytt! I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga, Inga Myrene Nørstebø og Vilde Galtung Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Jul og årets ord
  Denne ukens episode er semesterets siste, men det blir en fullverdig juleavskjed! Vi skal nemlig dra fram en rekke juleord og -uttrykk, vi gjør oss ferdig med «mandarin vs. klementin»-debatten, og spekulerer rundt hvilket ord som blir årets ord! I tillegg til alt dette snadderet, serverer vi et spennende ukens ord og en heftig konkurranse. God lytt. I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga, Inga Myrene Nørstebø og Vilde Galtung. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Aktuelt!
  Denne uken skal vi se på litt forskjellige ting. Det blir blant annet snakk om høydepunktene fra språkdagen, en hel del tips til hvordan man imponerer med stilige språkbegrep, ulike språklige normer, og så har vi et veldig vanskelig språkdilemma på gang! God lytt. I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Vilde Galtung. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Matematikk og språk
  Denne uken blender vi sammen de to o store verdener, nemlig matematikkens og språkets verden! Det blir en svimlende episode hvor vi utforsker matematikk som universelt språk, hva man gjorde før man kunne telle, og vi ser også på matematikk i billedlige uttrykk. Og selvfølgelig har vi et solid språkdilemma på gang. God lytt! I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Inga Myrene Nørstebø. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.

[postlist id=85504]