Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er riktig og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker akkurat slik som du gjør. Hvis du føler at det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg!

Sendes hver torsdag fra 13-14!

Siste podcaster

 • Jul og årets ord
  Denne ukens episode er semesterets siste, men det blir en fullverdig juleavskjed! Vi skal nemlig dra fram en rekke juleord og -uttrykk, vi gjør oss ferdig med «mandarin vs. klementin»-debatten, og spekulerer rundt hvilket ord som blir årets ord! I tillegg til alt dette snadderet, serverer vi et spennende ukens ord og en heftig konkurranse. God lytt. I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga, Inga Myrene Nørstebø og Vilde Galtung. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Aktuelt!
  Denne uken skal vi se på litt forskjellige ting. Det blir blant annet snakk om høydepunktene fra språkdagen, en hel del tips til hvordan man imponerer med stilige språkbegrep, ulike språklige normer, og så har vi et veldig vanskelig språkdilemma på gang! God lytt. I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Vilde Galtung. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Matematikk og språk
  Denne uken blender vi sammen de to o store verdener, nemlig matematikkens og språkets verden! Det blir en svimlende episode hvor vi utforsker matematikk som universelt språk, hva man gjorde før man kunne telle, og vi ser også på matematikk i billedlige uttrykk. Og selvfølgelig har vi et solid språkdilemma på gang. God lytt! I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Inga Myrene Nørstebø. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Språklover
  Denne uken ser vi på språklover. Vi snakker litt om hva som er forskjellene mellom de ulike nordiske landene når det kommer til språklover. Den nye norske språkloven som har kommet er på agendaen og vi skal se litt nærmere på et omveltende språkpolitisk prosjekt sovjetunionen drev på med. I tillegg har Julia en konkurranse på lur! God lytt. I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Vilde Galtung. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Språk i musikk
  Denne uken tar vi en liten titt på språk i musikk. Vi snakker litt om hvordan språket i sangtekster har endret seg over tid, og om hvorfor så mange velger å skrive sangene sine på engelsk. Inga klinker til med nok en heftig konkurranse, og Tiril har med seg et vanskelig språkdilemma. God lytt. I studio: Tiril Absalonsen, Vilde Galtung og Inga Myrene Nørstebø. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Pisspreik, banning og kongeriket Norge
  Denne uken tar vi for oss litt av hvert av språknyheter! Vi ser på tisse/pisse-saken i Bertheussen-saken, banning i NRK og nye navn på kongeriket Norge. Et nytt språkdilemma og et nytt ukens ord er også å finne i denne sendingen. God lytt. I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Inga Myrene Nørstebø. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Finlandssvensk
  I denne sendingen skal vi se nærmere på fenomenet finlandssvensk. Vi finner ut av hva dette egentlig er for noe og hvorfor det snakkes svensk i Finland. Vi er også så heldig at vi får intervjue en vaskeekte finlandssvenske, nemlig Axel Åhman! Julia disker dessuten opp en spenstig konkurranse. God lytt. I studio: Julia Zsiga, Tiril Absalonsen og Vilde Galtung. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Språk i dyre- og planteverden
  Denne uken tar vi for oss språk i dyre- og planteverden. Hvilke ulike kommunikasjonstyper finnes det blant dyr og planter? Telles disse formene for kommunikasjon som språk? Hvis du er nysgjerrig på noe av dette bør du få med deg denne sendingen. Inga kommer i tillegg med en saftig konkurranse! God lytt. I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Inga Myrene Nørstebø. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Språk og alkohol
  Denne uken tar vi for oss språk og alkohol. Hvordan snakker vi om alkohol? Hvordan fungerer hjernen i forhold til språk når vi drikker? Blir du bedre i fremmedspråket ditt av et glass? Hvis du er nysgjerrig på noe av dette bør du få med deg denne sendingen. Og som om ikke det var nok prøver vi ut ny spalte og klinker til med en av de etablerte i tillegg! God lytt. I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Vilde Galtung. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Vilde fra Bærum og mer Sverige!
  I denne sendingen blir vi bedre kjent med vårt andre (og siste) nye medlem, nemlig Vilde! I tillegg til det kommer Julia med flere språkoppdagelser fra sommeren, før vi får en grundig innføring i Bærumsdialekten. I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Vilde Galtung. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Inga og sommernostalgi i september
  Ordskifte er endelig tilbake! I en helt ny sesong skal du få hilse på flere nye medlemmer og vi starter med Inga! I denne sendingen blir vi bedre kjent med Inga, ser litt på hvordan sommeren har vært og tar en titt på korona og språk! I studio: Tiril Absalonsen, Julia Zsiga og Inga Myrene Nørstebø. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Ordskifte - Kommaregler, oversatte hits og emojis
  I denne ukens sending tar først og fremst for oss kommaregler i norsk. I tillegg ser vi på 70-tallets litt merkelige trend: Å oversette internasjonale slagere til norsk. Det blir en meget spennende konkurranse mellom Berit og Petter, før vi runder av med fokus på emojis i språket! I studio: Ingrid Årdal, Berit Jonsbråten og Petter Morland. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Ordskifte - Språk i politikken
  Tema for denne veka er språk i politikken! Vi ser nærare på det lause omgrepet "politikarspråk". Då er vi innom dei litt lause svara, men også metaforar, retorikk og hersketeknikkar. I tillegg blir det ein spennande konkurranse - før spenninga held fram i prosjekt Jakten På Eide. I studio: Ingrid Årdal, Petter Morland og Berit Jonsbråten. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Ordskifte - Norge og söta bror!
  Denne veka introduserer vi eit splitter nytt medlem av Ordskifte: Julia Zsiga! Kva passar vel då betre enn å prate om svensk i samanheng med norsk? Vi ser på svensk, både frå makro- og mikroperspektiv. Julia testar oss også i svensk ordforråd. Det blir riktigt roligt! I studio: Ingrid Årdal, Petter Morland, Tiril Absalonsen og Julia Zsiga. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.
 • Ordskifte - Rekonstruksjon av språk og vekas ord
  Denne sendinga gir Berit deg ei innføring i korleis ein går fram i prosessen bak rekonstruksjon av språk. Vi er også innom kåringa av beste dialektuttrykk i Rogaland, før eit historisk perspektiv på denne vekas ord! Heilt til slutt annonserer vi eit stort mål for semesteret - dette vil du ikkje gå glipp av. I studio: Ingrid Årdal, Berit Jonsbråten og Tiril Absalonsen. Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er rett og hva som er galt å si. Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker som du gjør. Hvis du føler det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg.

Alle artiklene til Ordskifte