Nyhetsuka er Studentradioens nyhets- og debattprogram for studenter. Vi holder deg oppdatert på de viktigste studentnyhetene, og gir deg spennende debatter og reportasjer hver fredag klokken 13:00-14:00. Har du forelesning da, sier du? Ikke fortvil, Nyhetsukas podcast finner du her på srib.no!

Opplevd noe som gleder, forarger, eller bare angår deg på fakultetet, i din studentorganisasjon eller i Bergen for øvrig, og som du mener vi bør ta en nærmere titt på? Send oss tips til nyhetsuka@srib.no

Siste podcaster

 • Nyhetsuka 03.05.2019.
  I denne vekas utgåve av Nyhetsuka får du høyre om at universitetsstyret valde å nedstemme forslaget om bøtelegging av forsinka sensur, dei nyleg offentleggjorte søkartala til UiB for neste skuleår, og debatt om korvidt utveksling burde vere obligatorisk eller ikkje. I studio: Kristin Aakvaag og Stine-Sofie Rivedal.
 • Nyhetsuka 05.04.2019
  I denne vekas utgåve av Nyhetsuka er det duka for debatt om oljeforsking og den mykje omtalte kjøtavgiften som Grønn Liste gjekk til valg på. Og kvifor har det vore så lav valgoppsluttning ved dette studentparlamentsvalet? Dette og meir får du høre. I studio: Kristin Aakvaag og Johannes Hålien.
 • Nyhetsuka 22.03.2019
  I denne vekas utgåve av Nyhetsuka er det valgsending. Det vert debattar mellom forskjellige lister om blant anna klima og døgnopne lesesaler, og me får møte kandidater som stiller til valg for universitetsstyret! I studio: Kristin Aakvaag og Johannes Hålien.
 • Nyhetsuka 15.03.2019
  I denne vekas utgåve av Nyhetsuka får me blant anna besøk av universitetsdirektør Kjell Bernstrøm og leiar for Blå Liste, Øivind Bogen, som debatterer om ny studentvilla. Bør Kvarteret sjå til Samfundet i Trondheim? Dette og mykje meir får du høyre denne veka. I studio: Kristin Aakvaag og Johannes Hålien.
 • Nyhetsuka 22.02.2019
  I denne vekas utgåve av Nyhetsuka får du høyre debatt om openhet rundt psykisk helse. Vi får besøk i studio av kommentatorar frå Studvest og psykolog frå Sammen. Vi får også høyre ukas kommentar, der Studiebarometeret har avdekka at heile 70% av studentar ikkje veit kor hen dei skal henvende seg om dei opplever trakassering. Og går elitestudier i arv? Dette og meir får du høyre denne veka. I studio: Alexander Flem og Kristin Aakvaag.
 • Nyhetsuka sending 15.02.19
  I denne vekas utgåve av Nyhetsuka har får vi høyre at Juridisk Fakultet ved UiB blir kritisert for normalfordeling av karakterar. Unge Høgre vil få fram eit forslag om kvalitetssikring av narkotika, noko som Krfu er sterkt imot. Og skapar privatistordninga for VGS eit klasseskille? Dette er nokon av sakane me har snakka om denne veka. I studio: Alexander Flem.

[postlist id=”40775″]