Nyhetsuka er Studentradioens nyhets- og debattprogram for studenter. Vi holder deg oppdatert på de viktigste studentnyhetene, og gir deg spennende debatter og reportasjer hver fredag klokken 13:00-14:00. Har du forelesning da, sier du? Ikke fortvil, Nyhetsukas podcast finner du her på srib.no!

Opplevd noe som gleder, forarger, eller bare angår deg på fakultetet, i din studentorganisasjon eller i Bergen for øvrig, og som du mener vi bør ta en nærmere titt på? Send oss tips til nyhetsuka@srib.no

Siste podcaster

 • Nyhetsuka 19.10.2018
  I ukens utgave av Nyhetsuka har vi invitert Blå Liste og Venstrealliansen til ny debatt om Honours-programmet. Instituttleder hos institutt for økonomi ved UiB kommer for å svare på hvorfor profesjonsstudentene ikke har fått informasjon om oppfriskningskurs. I tråd med årets TV-aksjon er det ensomhetsuke på Studentradioen i Bergen. Mia Milde kommer for å snakke om TV-aksjonen. For å snakke om ensomhet blant studenter og hva som kan gjøres for å bli mindre ensom tar vi praten med leder for SHOT-arbeidsgruppen, Kari Jussie Lønning. I studio: Linus Andreas Nordhagen.
 • Nyhetsuka 12.10.18
  I ukas utgave av Nyhetsuka debatterer vi statsbudsjettet og hvordan dette påvirker studente.Tempraturen blir høy når Stortingsrepresentant for Høyre, Mathilde Tybring-Gjedde, møter lederen for studenparlamentet ved UiB, Nikolai Klæboe, i debatt om regjeringens ønske om å kutte i andelen av studielånet som blir til stipend hvis man ikke fullfører påbegynt utdannelse. Videre får vi høre at lærerstudentene ved HVL føler de ikke får nok undervisning om hvordan de skal håndtere mobbing. Vi snakker også med arrangørene av internasjonal uke i Bergen. I Studio: Petter Hauge-Corneliussen.
 • Nyhetsuka 05.10.2018
  I vekas utgåve av Nyhetsuka har det vore litt forskjellig å ta av. Det har blant anna vore debatt om ny studentvilla, eit honours-program som UiB tenkjer å rulle ut ved enkelte fakultet, og debatt om NSO's nye vedtak for utveksling. I studio: Linus Andreas Nordhagen og Kristin Aakvaag
 • Nyhetsuka 28-09-2018
  Denne veka har Nyhetsuka hatt temasending om psykisk helse. SHoT-undersøkelsen har stått i fokus, og i studio har det vore blant anna intervju med visedekan for utdanning ved UiB, Per Einar Binder om den markante auka av psykiske plagar blant studentar. Vidare får du kommentar om SV-elevar og rus, og eit personleg innblikk i kva einsamd kan bety for nokon. I studio: Asbjørn-Heike Hagen og Kristin Aakvaag.
 • Nyhetsuka 14.9.2018
  I ukas utgave av Nyhetsuka debaterer vi Opprasjon dagsverk. Lederen av "Med Israel for Fred", Conrad Myrland mener at årets motaker av pengene er Anti-Israelsk. Han møter lederen av OD Frida Jøraholmen Andresen. Videre får du høre at fristen for å få HPV vaksinen gratis er ved utgangen av 2018. Instituttet for sammenliknende politikk er i hardt vær etter at begrunnelser på eksamnskarakterer er kraftig forsinket. Vi hører med instituttlederen og en student som har ventet i 3 måneder på sin begrunnelse. I Studio: Petter Hauge-Corneliussen og Linus Andreas Nordhagen
 • Nyhetsuka 31-08-18
  I ukens utgave fikk vi besøk av to ungdomspolitikere fra hver sin side av politikken som diskuterer såkalt "klassekvotering". Tidligere denne uken foreslo også leder av Unge Venstre, Sondre Hansmark, å åpne for abort fram til uke 24. Dette er mange av hans partifeller uenige i. Hansmark var med oss i studio. Vi fikk også med oss leder av ANSA og nestleder ved Studentparlamentet i Bergen for å diskutere obligatorisk utveksling. I tillegg stilles det spørsmål ved at NHH-studenter betaler mer i studieavgift enn UiB-studenter, og det planlegges å bygge en studentbar i Ulrikke Pihls hus for studenter ved det samfunnsvitenskapelige fakultet. I studio: Marit Moen Fjeld.
 • Nyhetsuka 24.08.18
  I vekas sending blir det blant anna debatt om overbooking av studieplassar ved UiB. Christen Soleim, studiedirektør ved UiB, stiller for å snakke om blant anna dette saman med Nikolai Klæboe, leder av studentparlamentet ved UiB. Det blir også snakk om søkjertal ved UiB og debattar om blant anna kjønnskvotering og ikkje minst mangelen på studentboligar i Bergen. I studio: Marit Moen Fjeld og Kristin Aakvaag.

Alle artiklene til Nyhetsuka