Utenfor Spekteret tar opp viktige problemstillinger og setter de i perspektiv. Alt fra seksualitet, tilhørighet og kjærlighet; vi snakker om interessante temaer knyttet til identitet.

Hør oss på Studentradioen i Bergen mandag fra 10:00-11:00!

Siste podcaster

 • Utenfor Spekteret - Episode 11: Stedskultur
  Blir identiteten din påvirket av hvor du er fra? Er Bergensere så ulike østlendinger? Er det fortsatt en steriotypi mellom by og land? Dette er noen spørsmål Isolde, Oda og Nina tar fatt på. Vi får besøk av bergensern Roy Emanuel som lærer oss litt om bergenser kulturen. Det blir også quiz om Norge og stedskultur!
 • Utenfor Spekteret - Episode 10: Datingkultur
  I dagens episode snakker Isolde, Nina og Oda om datingkultur. De tar for seg hvordan det er å bli ghostet, ser på statistikk når det kommer til nettdating og deler egne erfaringer med dating. Isolde har også 10 tips til dating som kan hjelpe dere lyttere på veien.
 • Utenfor spekteret - Episode 9: Kjærlighetssorg
  Denne episoden snakker Victoria, Oda, og Nina om kjærlighetssorg. Vår kjære redaktør Michael kommer på besøk og sammen med Victoria deler de tips mot kjærlighetsssorgen. Er det egentlig noen forskjell på gutter og jenter? Dette og mer prøver Utenfor spekteret å besvare i dagens episode.
 • Utenfor Spekteret - Episode 8: Forhold vs singel
  Blir identiteten din påvirket dersom du går inn i et forhold? Er det best å være i et forhold eller å være singel? Nina, Victoria og Juliane er i studio og tar for seg disse problemstillingene. Jentene for også besøk av Juliane sin kjæreste Scott, hør Juliane og Scott svare på spørsmål om hverandre!
 • Utenfor Spekteret - Episode 7: Skilsmisse
  Hvordan påvirker det å ha skilte foreldre identiteten din? Dette er noe Isolde, Juliane og Nina drøfter i dagens sending. Vi har snakket med psykologspesialist Øystein Sandven om påkjenninger og utfordringer som kan oppstå. Juliane forteller om sin opplevelse med det å ha skilte foreldre. Nina får straff og ukens utfordring går til Juliane!
 • Utenfor Spekteret - Episode 6: Kjønnsidentitet
  Ukens sending har kjønnsidentitet som tema. I denne episoden frisker Isolde, Victoria og Juliane opp kunnskapen på hvor mange kjønn som egentlig finnes, trekker frem tabubelagte temaer og belyser fordommer. Vi har intervjuet Karoline og snakker om transseksualisme. Isolde forteller om sin utfordring!
 • Utenfor Spekteret - Episode 5: Seksualitet
  I denne episoden av Utenfor Spekteret står tema sex på menyen. Hør Isolde, Juliane og Victoria gå gjennom spennende emner om seksualitet, lær noen myter om sex og hør jentene diskutere pornoindustrien. Ukens utfordring går til Isolde!
 • Utenfor Spekteret - Episode 4: Legning
  Trenger vi merkelapper på seksuell preferanse? Dette er et av spørsmålene vi tar opp i dagens sending hvor tema er nettopp legning. Oda, Isolde og Juliane gir en oversikt over hvilke legninger som finnes, og diskuterer fordommer og tabubelagte temaer. Vi var så heldige å få besøk av to gjester, Mathilde og Daniel, som blir med på diskusjonen og deler sine erfaringer.
 • Utenfor Spekteret - Episode 3: Adopsjon
  I den tredje episoden av utenfor spekteret tar Nina, Juliane og Oda for seg temaet adopsjon. Det blir diskutert rundt fordommer og noen kjappe fakta om adopsjon blir presenter. Benjamin, som er adoptert fra India, er gjest i dagens sending. Til slutt går ukens utfordring til Oda!
 • Utenfor Spekteret - Episode 2: Innvandring og etnisitet
  I denne episoden av Utenfor Spekteret snakker vi om etnisitet og innvandring. Nina, Victoria og Isolde snakker om fordommer, rasisme og media sin påvirkning i samfunnet. Vi har også snakket med guttene fra "Andregenerasjonen" som snakker om dating og hverdagen med to kulturer. Nina får ukens utfordring!
 • Utenfor Spekteret - Episode 1: Identitet
  Første episode av Utenfor Spekteret er ute! I denne episoden gir vi en introduksjon til programmet; vi har også tatt personlighetstester og intervjuet personer fra forskjellige land i verden om hva identitet er for dem. Last ned og hør :D

 

Alle artiklene til Utenfor Spekteret