Hvis du gikk glipp av et av Samfunnets møter, fortvil ikke! Samfunnet på Radio sender spennende opptak av møter i form av samtaler og debatter, i regi av Studentersamfunnet i Bergen. Opptakene blir supplert med intervjuer og kommentarer. Møtene tar for seg et bredt spekter av temaer innen kultur, politikk og vitenskap.

Programmet sendes i samarbeid med Studentradioen i Bergen på FM 96,4/107,8 hver mandag klokken 21:00-22:00!

Siste podcaster

 • De Skyldige: Odd Karsten Tveit - podcast
  Med sin stoiske ro i kuleregn og saklige tilnærming til et følelsesladet tema var han en tro tjener for det norske folk som NRKs utenrikskorrespondent. Etter en pause fra offentligheten er Odd Karsten Tveit igjen høyaktuell med boken De Skyldige hvor han setter sitt vante, journalistiske blikk på kreftene som påvirker konflikten i og utenfor søkelyset. Nå kommer Tveit til Bergen og Studentersamfunnet for å drøfte avsløringene skildret i De Skyldige. USAs støtte til Israel, sistnevntes okkupasjonspolitikk og palestinernes kamp for retten til et eget hjemland kommer til å stå sentralt. Han vil også puste nytt liv i debatten med nylige frigitte brev og referater fra forhandlingene rundt den myteomspunnede Oslo-avtalen.
 • Debate:"Politics of Knowledge" (podcast)
  Universities are changing, but for better or for worse? Are political reforms slowly removing academic freedom, or are idealists preventing more efficient, robust and future oriented institutions? The panel includes: - Torbjørn Røe Isaksen, Minister of Education and Research - John Higgins, Professor of Literature and Cultural Theory at the University of Cape Town - Fanny Duckert, Professor of Psychology at the University of Oslo - Knut Kjeldstadli, Professor of History at the University of Oslo
 • Universet for dummies
  Siden tidenes morgen har mennesket sett opp til stjernene og undret seg over det ukjente. I 2015 vet vi mer om hva som lurer der ute i evigheten enn noensinne, men med et univers som utvider seg, vil det alltid være mer å utforske. For å hjelpe oss å belyse verdensrommets mysterier, har vi samlet et mangfoldig og eminent panel: - ERIK TANDBERG er Norges fremste romfartskomentator, og var den som ledet direktesendingen av Apollo11 sin landing på månen. Han har lang fartstid og mer kunnskap enn de aller fleste når det gjelder romfart. - KJARTAN OLAFSSON, førsteamanuensis ved institutt for fysikk og teknologi her ved Universitetet i Bergen og kommer til oss denne kvelden for å gi en innføring i verdensrommets fantastiske univers. - TERJE WULFSBERG har bl.a. vært foredragsholder på UFO-konferansen i Bergen i 2012, og skal i kveld legge frem bevis for at vi både har blitt- og fremdeles blir besøkt av utenomjordiske.
 • Et liv i snus og dus
  Er et tobakksfritt samfunn det sunneste idealet, eller kan snus gjøre godt for folkehelsen? «Snus har positiv effekt på den norske folkehelsen», var konklusjonen i en artikkel som sto på trykk i det internasjonale tidsskriftet Drugs and Alcohol Today for halvannet år siden. Karl Erik Lund, forskningsleder ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS), er forfatteren bak artikkelen. Forklaringen bak Lunds resultater ligger i at snusbruk kan erstatte røyking som er vesentlig mer skadelig. Samtidig står det ingenting om snus som et positivt alternativ til røyk i Helsedirektoratets nasjonale tobakkstrategi, der målet er å eliminere tobakken fullstendig. Studentersamfunnet i Bergen har invitert Knut-Inge Klepp fra Folkehelseinstituttet og Karl Erik Lund til en faglig diskusjon om snusens plass i samfunnet.

Alle artiklene til Studentersamfunnet på radio