Vi siler ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdenssamfunnet. Enten vi er kritiske, glade misfornøyde, jublende, positive, konstruktive, strenge eller tilfredsstilt.
Skumma kultur er en melketype sier du? Vi sier det er mye mer enn som så. I dette kulturprogrammet er det kulturen som er skumma, ikke melka. Den er blanda, miksa, rista, rørt, kokt og skrelt. Om du har et øye for alt fra Ibsen til Sandemo og fra klassisk ballett og hip hop er det oss du må høre på.

Hver torsdag klokken 17:00-18:00 på Studenradioen i Bergen!

Siste podcaster

 • Skumma Kultur - Påvirket kultur
  Det er gøy med sosiale medier, men kor mye tid bruker du egentlig på det?Dette går Michelle, Marthe og programleder Lasse dypere inn i for å finne ut kvifor man bruker så masse tid på dette og helst kvifor vi er så opptatt med såkalte '' influencere''. God lytt!
 • Skumma Kultur - Kunst, håndverk og furries
  Isabel, Ylva og Markella prøver å finne igjen kunst og håndverks-ånden fra ungdomsskolen. Ylva har funnet gledens tråd, Markella belyser de andre om furries og Isabel presenterer verdens rareste hobby.
 • Skumma Kultur - Mat, himmelske mat
  Alle trenger mat. Til og med Marthe, Ragnhild og programleder Lasse trenger mat. Derfor tar dei for seg mat laging i karantene, forhold til mat og nordisk mat. Ikkje hør på tom mage. God lytt!
 • Skumma Kultur 03.09.2020 - Koronakultur & nye medlemmer
  Ylva og Markella er nye medlemmer i Skumma Kultur, og i likhet med alle andre har de sittet mye stille i det siste. Ylva har riktignok vært på kunstutstilling, men Markella kom seg aldri på festival. Michelle har utforsket den magiske sporten rumpeldunk.
 • Skumma Kultur - Eksprimentell Michelle
  Vet du hva eksprimentell musikk er? Det gjør i alle fall ikke vi. På denne sendingen lærer Michelle, Lasse og programleder Isabel mer om dette. Lasse og Isabel snakker om Borealis og deres opplevelser der. Michelle rager i vår splitternye spalte UKULTUR! Hvorfor? Lytt på podcasten da vel. God lytt!
 • Nasjonaldagbonanza og Borealis-festivalen
  I studio er Isabel, Lasse og Ragnhild og i denne ukens episode utforsker vi jungelen av ulike "nasjonaldager" man kan feire akkurat 5. mars. Vi kan blant annet avsløre at to av dem er cheezedoodle og absinth-dagen. Musikkfestivalen Borealis går av stabelen 4-8. mars og vi får besøk av Jenny Moore og hennes kor F*Choir som også opptrer i studio! En smågodtpose av en sending rett og slett, god lytt!
 • Skumma Kultur - Nostalgisk sending
  Ingenting er som nostalgi, derfor tar Isabel, Ragnhild og programleder Lasse for seg dette i denne sendingen med å snakke om sinne nostalgier. Noen ting di savner og andre ting di er flaue over. God lytt!

Alle artiklene til Skumma Kultur