Vi siler ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdenssamfunnet. Enten vi er kritiske, glade misfornøyde, jublende, positive, konstruktive, strenge eller tilfredsstilt.
Skumma kultur er en melketype sier du? Vi sier det er mye mer enn som så. I dette kulturprogrammet er det kulturen som er skumma, ikke melka. Den er blanda, miksa, rista, rørt, kokt og skrelt. Om du har et øye for alt fra Ibsen til Sandemo og fra klassisk ballett og hip hop er det oss du må høre på.

Hver torsdag klokken 17:00-18:00 på Studenradioen i Bergen!

Siste podcaster

 • Skumma Kultur - Filmkultur
  I denne sendingen dypdykker Marthe og Progamleder inn i filmkultur. Kinosyndrome kjem på besøk, for å snakke om Oscar utdelingen 2020. Kommer også med anbefalinger for Valentins-helgen. God lytt!
 • Rapid questions og geitetattoo
  Årets første episode av Skumma kultur er endelig her! Isabel og våre to nye medlemmer, Ragnhild og Marthe blir kjent med hverandre og skravler om både geitetatovering, hvor kulturelle vi har vært i det siste og gjør Ivar Aasen stolt med bittelitt nynorskinnhold. Leter du etter ting å se i Bergen eller på Netflix er ukens anbefalinger verdt å med seg. God lytt!
 • Skumma Kultur Intervju med internasjonal student
  Idag er det kun Lasse og Mathilde fra Skumma-gjengen som er i studio, men litt ut i sendingen får de besøk av en internasjonal student som er med i No Way på srib. Lasse og Mathilde snakker om noen turistopplevelser de har hatt i det store utland, mens gjesten, som også heter Mathilde, snakker om hennes opplevelser i Norge og i Bergen som utvekslingsstudent fra Frankrike.
 • Skumma Kultur Strilamemes
  I anledning at det er tre striler i studio - Mathilde, Lasse og Isabel - skal vi snakke om noen aspekter ved strilekultur. Vi deler også våre favorittmemes og snakker om hva slags kultur vi har konsumert i det siste. Espen har intervjuet Neste Steg og deres hav-prosjekt, hvor forskning om havet blir akkompanjert med musikk fra filharmoniske orkester. God lytt!
 • Skumma Kultur - Brun eller rød?
  Julen er rett rundt hjørnet, derfor tar Espen, Isabel og programleder Lasse for seg ulike jule kalendre og bruser. Hvilken er best? Vegard N. Toska kommer og inn i satudio for å snakke om boken sin '' Hordaland i krig''. God lytt!
 • Skumma Kultur - Det beste av norsk humor
  Liker du Joik i Norge? Ikkje vi heller. I denne sending har Nina Sofie og programleder Lasse mye å si om joik i norge og facebook trender. Nina samenligner Marry Poppis og Nanny McPhee. God lytt!
 • Skumma Kultur - Forkjølet korps
  Anna, Lasse og programleder Nina Sofie tar for seg korps og forkjølelse. Nina forteller om sin tur til SIDDIS i Stavanger og kordan det er å være i korps. Gjengen fikser opp medisin mot forkjølelse og ranter om julepynt i butikkene. God lytt.

Alle artiklene til Skumma Kultur