Vi siler ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdenssamfunnet. Enten vi er kritiske, glade misfornøyde, jublende, positive, konstruktive, strenge eller tilfredsstilt.
Skumma kultur er en melketype sier du? Vi sier det er mye mer enn som så. I dette kulturprogrammet er det kulturen som er skumma, ikke melka. Den er blanda, miksa, rista, rørt, kokt og skrelt. Om du har et øye for alt fra Ibsen til Sandemo og fra klassisk ballett og hip hop er det oss du må høre på.

Hver torsdag klokken 17:00-18:00 på Studenradioen i Bergen!

Siste podcaster

 • Skumma Kultur - Fra mat til teater
  Selv om mat og teater ikkje vanligvis går i sammen, så stoper ikkje det Amanda, Isabel og programleder Lasse for å snakke om disse temaene på en og samme sending. Det blir diskusjon om tipsing på restaurant og Eirik fra Meteor teaterfestival er gjest og sprer det gode ord om festivalen. God lytt
 • Skumma Kultur - Hvorfor er ting som de er?
  Ja hvorfor er ting som de er, og hvorfor er det så mange normer dere ute som vi følger helt uten å tenke noe over det? Dette er ting Anna, Mathilde og Isabel tar opp i denne ukens sending. Men du får også høre om mummitrollets skjulte innehold, og en liten rant om rare ting i verden. Nyt!
 • Skumma Kultur TV-serie-bonzanza
  Men ikke TV-serien Bonanza. Lasse er programleder, og Mathilde og Nina Sofie er med han i studio for å snakke om TV-serier. Det blir quizzer i ulike former og en identitetskrise eller to. Så slutten tar Nina Sofie oss med på en bråsving inn i julen. God lytt!
 • Skumma Kultur - BIFF og andre festivaler
  Festival står på agendaen! Denne uken diskuteres det lett om forskjellige festivaler i Bergen, og i Nevada. I tillegg har Espen tatt med seg en sang og stiller spørsmålet: er det en riktig måte å tolke ting på? I studio er Nina Sofie Halvorsen, Isabel Furhovde og Espen Nilsen Ahmer. God Lytt
 • Skumma kultur - P-piller for menn?
  Her kommer tredje episode av Skumma kultur! Anna, Lasse og Amanda er i studio og det første på dagsorden er p-piller for menn. Deretter snakkes det om tv2-serien Hjerteslag, og til slutt får vi høre en gøyal samtale og nordmenn på konsert. Gjemt inne i sendingen er også et lite dikt fra @renpoesi på instagram. God lytt!
 • Skumma Kultur - Actually, the Dead Are Not Dead
  Denne uken er Mathilde, Lasse og Espen i studio og de snakker blant annet om utelivskulturen i Bergen. Vi blir også kjent med Mathilde og Lasse og deres skjulte talenter. Espen har intervjuet lederen av Bergen Assembly. Denne podkasten inneholder også ekslusivt innhold som ikke ble sendt på radio, hvor Lasse forteller om en ødelagt kulturopplevelse han hadde denne uken. God lytt!
 • Skumma kultur - Nye stemmer
  Skumma kultur er endelig tilbake! I studio er Espen, Anna, Nina Sofie, Isabel og Amanda. I denne episoden blir du kjent med medlemmene som skal lage kultur-radio for dere utover høsten. God lytt!

Alle artiklene til Skumma Kultur