Vi siler ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdenssamfunnet. Enten vi er kritiske, glade misfornøyde, jublende, positive, konstruktive, strenge eller tilfredsstilt.
Skumma kultur er en melketype sier du? Vi sier det er mye mer enn som så. I dette kulturprogrammet er det kulturen som er skumma, ikke melka. Den er blanda, miksa, rista, rørt, kokt og skrelt. Om du har et øye for alt fra Ibsen til Sandemo og fra klassisk ballett og hip hop er det oss du må høre på.

Hver torsdag klokken 17:00-18:00 på Studenradioen i Bergen!

Siste podcaster

 • Skumma Kultur - Eksprimentell Michelle
  Vet du hva eksprimentell musikk er? Det gjør i alle fall ikke vi. På denne sendingen lærer Michelle, Lasse og programleder Isabel mer om dette. Lasse og Isabel snakker om Borealis og deres opplevelser der. Michelle rager i vår splitternye spalte UKULTUR! Hvorfor? Lytt på podcasten da vel. God lytt!
 • Nasjonaldagbonanza og Borealis-festivalen
  I studio er Isabel, Lasse og Ragnhild og i denne ukens episode utforsker vi jungelen av ulike "nasjonaldager" man kan feire akkurat 5. mars. Vi kan blant annet avsløre at to av dem er cheezedoodle og absinth-dagen. Musikkfestivalen Borealis går av stabelen 4-8. mars og vi får besøk av Jenny Moore og hennes kor F*Choir som også opptrer i studio! En smågodtpose av en sending rett og slett, god lytt!
 • Skumma Kultur - Nostalgisk sending
  Ingenting er som nostalgi, derfor tar Isabel, Ragnhild og programleder Lasse for seg dette i denne sendingen med å snakke om sinne nostalgier. Noen ting di savner og andre ting di er flaue over. God lytt!
 • Kongelig spesial
  Vår alles kjære kong Harald har bursdag på fredag og i den anledning er det duket for en kongelig spesial! Isabel, Marthe og Lasse dykker inn i funfacts om kongelige, cringer over Shaman Dureks sitater og forestiller oss hvordan vi ville feiret bursdagen vår om vi var kongen. God lytt!
 • Skumma Kultur - Filmkultur
  I denne sendingen dypdykker Marthe og Progamleder inn i filmkultur. Kinosyndrome kjem på besøk, for å snakke om Oscar utdelingen 2020. Kommer også med anbefalinger for Valentins-helgen. God lytt!
 • Rapid questions og geitetattoo
  Årets første episode av Skumma kultur er endelig her! Isabel og våre to nye medlemmer, Ragnhild og Marthe blir kjent med hverandre og skravler om både geitetatovering, hvor kulturelle vi har vært i det siste og gjør Ivar Aasen stolt med bittelitt nynorskinnhold. Leter du etter ting å se i Bergen eller på Netflix er ukens anbefalinger verdt å med seg. God lytt!
 • Skumma Kultur Intervju med internasjonal student
  Idag er det kun Lasse og Mathilde fra Skumma-gjengen som er i studio, men litt ut i sendingen får de besøk av en internasjonal student som er med i No Way på srib. Lasse og Mathilde snakker om noen turistopplevelser de har hatt i det store utland, mens gjesten, som også heter Mathilde, snakker om hennes opplevelser i Norge og i Bergen som utvekslingsstudent fra Frankrike.

Alle artiklene til Skumma Kultur