I SNL går beskrivelsen av av et kollektiv slik: ‘’Kollektiv, fellesskap, f.eks. om en del personer som bor sammen; (adj.) felles, samlet.’’ Det ser lett ut på papiret, men hvordan fungerer egentlig dette i praksis? Når det blir samlet en gjeng av like uvitende unge mennesker som alle prøver å finne ut hvem de er her i livet, oppstår det problemer! I Kollektivet forsøker vi å guide dere gjennom denne jungelen av normer og regler.

Du kan høre Kollektivet hver torsdag klokken 10 på Studentradioen i Bergen.

Siste podcaster

 • Kollektiv og tynne vegger S1E5
  Hvordan takle å bo i et lytt kollektiv? Hva gjør man når alle kan høre ALT!? Vi er hær for å hjelpe. Vi gir dere tips og triks til hvordan redde personalspace og genrellert kollektivet når man sliter med tynne vegger. I studio: Ida, Maria og Frida.
 • Kollektiv og ONS S1E4
  One night stand (ikke to, ikke tre)! Hvordan få dette til å fungere i et kollektiv? Må lenge må man vente, og hva er det sykeste vi har vært med på? Vi har også premiere på vår første innsendte storytime.
 • Kollektiv og rydding S1E3
  Vasking?! Hvordan skal dette gå?? Slapp av, kollektivet er her for å hjelpe deg. I denne episoden kommer de fram til lure tips og triks, men også noen syke storytimes du ikke vil gå glipp av!
 • Kollektiv og kjærestepar S1E2
  Har roomien din litt for mye besøk av kjæresten, eller har du kjæreste selv og lurer på hvordan dette er for dine roomies? Kollektivet prøver idag å finne den gylne middelveien, slik at stemningen i kollektivet holder seg på topp og romantikken fortsatt kan blomstre.
 • Kollektiv og boligjakt S1E1
  Jakten på det perfekte kollektivet er ikke lett, det kan disse fire jentene skrive under på. Med lang og bred erfaring forsøker Ida, Frida, Silje og Maria å dele sin kunnskap slik at du får det litt lettere på letingen.

 

Alle artiklene til Kollektivet