Bakrommet er eit politisk radioprogram med fokus på norsk politikk. Programmet har samla saman paneldeltakarar og programleiarar med politiske syn som går over heile det politiske spekteret. Bakrommet legg opp til debattar mellom programmet sine faste medarbeidarar, politikarar, forskarar og samfunnsdebatantar. Det er eit dagsaktuelt program som lyftar politiske spørsmål og problemstillingar fram i dagen. I vår faste spalte “Spørjetimen”, er det kvar veke er ein ny stortingsrepresentant som verte intervjua. Spalten lar folk verte betre kjende med politikarane som menneskjer og ikkje berre offentlege figurar.
Programmet favner bredt, og er like forståelig, lærerikt og underhaldande, enten ein er 16 år gammal og vil lære meir om politikk eller ein er Trygve Hegnar.

Sendes kvar torsdag kl. 14:00-16:00.

Siste podcaster

 • Episode 19: Aktualitet
  I dag tar vi for oss hva som har skjedd i det politiske Norge i ferien. Marte har med seg to nye deltakere i programmet; Sunniva og Maren. Vi diskuterer blant annet saken om Per Sandberg, omrokkeringer i FrP, nye meningsmålinger og bompenger!
 • Episode 18: Familieplanlegging
  Daniel, Henriette og Marte diskuterer familieplanlegging i ukens episode av Bakrommet. Eggdonasjon, surrogati, barnetrygd og kontantstøtte er noen av de kontroversielle temaene de tar deg med igjennom. Grunde Almeland fra Venstre er ukens gjest i "Spørretimen". Han avslører skjulte ferdigheter, hvordan Trine Skei Grande er som kulturminister og at han en gang søkte om å få være deltaker i ett TV-program.
 • Episoden 17 - Klima og miljø
  Klima- og miljøspørsmålet er en av vår tids største utfordringer, men hva kan jeg og du gjøre med det? Hjelper det å kjøre elbil? Hvorfor har Norge fremdeles fjorddsponier? Hva er Norges ansvar i et globalt perspektiv? Alt dette og mer skal Daniel Gangeskar, Henriette Rørdal og dagens gjest, Utenriksmagasinet MIRs egen Olav Widsvang, prøve å besvare.
 • Episode 16 - Aktualitet
  Daniel Gangeskar, Tomas Hawkes og nykommer Shayan Wasta tar deg med igjennom Siv Jensen som faghag, Sylvis monsterbeskrivelse, fall i boligpriser og fall på Oslo børs, samt mye mer. På grunn av tekniske problemer er dessverre introen borte, men resten av sendingen er inntakt.
 • Episode 15 - Studentpolitikk og psykisk helse
  Studentpolitikk og psykisk helse blant studenter står på tapetet når Daniel Gangeskar, Henriette Rørdal og Tomas Hawkes inntar studio. Det blir også ett tilbakeblikk til "Spørretimen" med Peter Christian Frølich fra Høyre.

Alle artiklene til Bakrommet