Bakrommet er eit politisk radioprogram med fokus på norsk politikk. Programmet har samla saman paneldeltakarar og programleiarar med politiske syn som går over heile det politiske spekteret. Bakrommet legg opp til debattar mellom programmet sine faste medarbeidarar, politikarar, forskarar og samfunnsdebatantar. Det er eit dagsaktuelt program som lyftar politiske spørsmål og problemstillingar fram i dagen. I vår faste spalte “Spørjetimen”, er det kvar veke er ein ny stortingsrepresentant som verte intervjua. Spalten lar folk verte betre kjende med politikarane som menneskjer og ikkje berre offentlege figurar.
Programmet favner bredt, og er like forståelig, lærerikt og underhaldande, enten ein er 16 år gammal og vil lære meir om politikk eller ein er Trygve Hegnar.

Sendes kvar torsdag kl. 14:00-16:00.

Siste podcaster

 • Episode 51 - Gjennomgang av valget
  I semesterets første sending etter det ekstremt spennende kommune- og fylkestingsvalget tar Sunniva, Erlend og Erik for seg situasjonen i flere av de største byene. Det blir også en analyse av Arbeiderpartiet, samt ukens rant som, Erik har forberedt! I studio: Erlend Moe, Sunniva Smith og Erik Reidarsen. Produsent var Maren Sættem.
 • Episode 48 - Oppsummering av det politiske halvåret
  I semesterets siste episode av Bakrommet tar, Maren, Mari og Erik for seg det viktigste som har skjedd i politikken de siste månedene. Det blir blant annet snakket om bompenger, ny regjering og den forheksede justisministerposten. I studio: Maren Sættem, Mari Lyngvær og Erik Reidarsen. Produsent var Peter Ryssdal
 • LOKAL KABAL Episode 5 - Østlandet
  I ukens episode av Bakrommet er det duket for siste episode av serien LOKAL KABAL, hvor vi tar for oss alle regionene i Norge før valget nå til høsten. I studio har Erik fått med seg Magnus fra Utenriksmagasinet MIR som gjest i en lærerik episode om Østlandet! I studio var Erik Reidarsen og Magnus Nordal Røtnes
 • Episode 46 - Bergenspolitikk
  Bergens politikere fikk seg et sjokk denne uken da Folkeaksjonen Nei til Mer Bompenger gjorde et byks på meningsmålingene og ble byens mest populære parti. Hvordan i all verden har dette skjedd? Erik, Peter og vår gjest Lavrans går denne uken gjennom både bompenger og andre viktige saker i forkant av høstens valg i Bergen.

Alle artiklene til Bakrommet