Bakrommet er eit politisk radioprogram med fokus på norsk politikk. Programmet har samla saman paneldeltakarar og programleiarar med politiske syn som går over heile det politiske spekteret. Bakrommet legg opp til debattar mellom programmet sine faste medarbeidarar, politikarar, forskarar og samfunnsdebatantar. Det er eit dagsaktuelt program som lyftar politiske spørsmål og problemstillingar fram i dagen. I vår faste spalte “Spørjetimen”, er det kvar veke er ein ny stortingsrepresentant som verte intervjua. Spalten lar folk verte betre kjende med politikarane som menneskjer og ikkje berre offentlege figurar.
Programmet favner bredt, og er like forståelig, lærerikt og underhaldande, enten ein er 16 år gammal og vil lære meir om politikk eller ein er Trygve Hegnar.

Sendes kvar torsdag kl. 14:00-16:00.

Siste podcaster

 • Episode 40 - Småpartier
  Drømmer du om et kommunistisk Norge? Synes du staten er overvurdert og burde avskaffes? Har du et brennende hat mot opphavsrett? Eller kanskje du har lyst til å bruke oljefondet på en jernbanelinje til Tromsø? Da kan denne episoden, der Jørgen, Erik og Peter tar for seg noen av landets minste partier kanskje hjelpe deg med å finne ditt drømmeparti!
 • Episode 39 - Stakkars Wara, Venstre og Vy! Intervju med Ine Søreide om Brexit
  Denne uker tar vi i Bakrommet for oss Wara-saken, NSB sitt navnebytte, de ferskeste meningsmålingene, Brexit og mye mer! Vi har også intervjuet utenriksminister Ine Eriksen Søreide. I studio var programleder Maren Sættem, Peter Ryssdal og Erik Reidarsen. Produsent var Ole Jacob Broch.
 • Episode 38 - KVINNEDAGEN, 8. MARS - Spesialsending med gjest i studio!
  GRATULERER MED DAGEN JENTER!!Vi ringer helgen inn med tre engasjerte jenter i studio, som tar for seg de viktigste temaene og sakene rundt 8. mars, feminisme, metoo-bevegelsen, seksuelle overgrep, kvinnesyn, abortlov og likestilling! I studio er programleder Maren Sættem Vestad, Sunniva Stokkan Smith og vår gjest fra radioens humorprogram Krenkelseskanalen, Marianne Bakken! Produsent var Ole Jacob Broch.
 • LOKAL KABAL Episode 2 - Trøndelag og Møre og Romsdal
  I denne episoden tar Erik, Maren og Peter for seg lokalpolitikken i fylkene Trøndelag og Møre og Romsdal.
 • Episode 37 - Religion i norsk politikk og besøk i studio!
  Denne uken diskuterer vi i Bakrommet om hvorvidt det er greit at vi blander religion og politikk, og snakker om hva vi mener om å ha et religiøst parti i regjeringen! Bør KrF være et parti i det hele tatt? Bør vi ha mer religion i politikken? I studio er programleder Maren Sættem Vestad, Mari Lyngvær, Sunniva Stokkan Smith og vår kjære gjest Øyvind Skartveit! Produsent var Ole Jacob Broch.

Alle artiklene til Bakrommet