Bakrommet er eit politisk radioprogram med fokus på norsk politikk. Programmet har samla saman paneldeltakarar og programleiarar med politiske syn som går over heile det politiske spekteret. Bakrommet legg opp til debattar mellom programmet sine faste medarbeidarar, politikarar, forskarar og samfunnsdebatantar. Det er eit dagsaktuelt program som lyftar politiske spørsmål og problemstillingar fram i dagen. I vår faste spalte “Spørjetimen”, er det kvar veke er ein ny stortingsrepresentant som verte intervjua. Spalten lar folk verte betre kjende med politikarane som menneskjer og ikkje berre offentlege figurar.
Programmet favner bredt, og er like forståelig, lærerikt og underhaldande, enten ein er 16 år gammal og vil lære meir om politikk eller ein er Trygve Hegnar.

Sendes kvar torsdag kl. 14:00-16:00.

Siste podcaster

 • Episode 26 - Godt og blandet
  Dagens episode er godispose med godt og blandet. Vi prater blant annet om forholdet mellom Norge og EU, varaordfører Kamzy og abortloven, samt masse mer. I tillegg får du høre et intervju med Sveinung Rotevatn og Anniken Haugelie. I studio: programleder Maren pluss sidekicks Vilde og Peter.
 • Episode 25 - KrF sitt veivalg
  Er regjeringen iferd med å bli felt? I dagens episode snakker Sunniva, Maren og Mari om hva som har skjedd i KrF den siste tiden, deres veivalg, og hva som vil skje ved et eventuelt regjerinsskifte! Listhaug har kommet ut med ny bok, og regjeringen beklager Tolga-brødrene og Tyskerjentene. Vilde har også intervjuet varaordfører i Oslo, Ap-politiker Kamzy Gunaratnam!
 • Episode 24 - Psykisk helse og ensomhet
  Bakrommet er med på Studentradioen i Bergen sin temauke om psykisk helse og ensomhet. Dagens episode tar for seg litt aktualitet men også saker relevant til temaet som; urovekkende statistikker knyttet til psykisk helse og ensomhet, helseminister Bent Høie har signert en internasjonal erklæring om å vektlegge psykisk helse, Storbritannia har fått sin egen ensomhetsminister og Bergen kommune har innført tiltak for å bekjempe ensomhet blant eldre! Tune in for å høre denne interessante sendinga med Marte, Maren og Peter i studio!
 • Episode 23 - Statsbudsjettet
  Er skattelette bra? Bør cøliakere miste støtte? Og hva er egentlig greia med sukkeravgiften? Dette er bare noen av temaene Maren, Sunniva og Peter diskuterer i dagens episode om regjeringens forslag til statsbudsjettet for 2019!
 • Episode 22 - 10 år siden finanskrisen, KrF og intervju med Jonas Gahr Støre
  Mari, Marte og Peter diskuterer effektene av finanskrisen for 10 år siden, det nært forestående veivalget til KrF og høsten på Stortinget. Vi har også snakket med Jonas Gahr Støre om tro, politikk og bucket lists.

Alle artiklene til Bakrommet