Tony Hawk's Pro Skater 1 og 2 har fått en glitrende remaster (Bilde: Activision)

Klassiker i nydelig innpakning

Skatespillenes gudfar returnerer i full vigør.

For mange i min generasjon var Tony Hawk-serien en av de beste og kuleste spillseriene på markedet. Etter Tony Hawk’s Pro Skater 5 i 2015 ble møtt med universelt hat fra både fans og kritikere, virket det som om serien var død og begravet. Fem år senere har spillstudioet Vicarious Visions tatt de to første spillene i serien og gitt de et solid ansiktsløft.

Nostalgifest

Ved første sekund strømmer minnene tilbake. I det man starter spillet blir man møtt av den klassiske introvignetten fra Pro Skater 2 som introduserer oss for skaterne som man møter i spillet; Guerilla Radio av Rage Against the Machines sprenges gjennom høyttalerne. Nostalgien treffer som en solid betongvegg.

Det stopper ikke der. Rollegalleriet består av de fleste skaterne fra de originale spillene, i tillegg til en håndfull unge lovende skatere. Blant annet er Tonys avkom, Riley Hawk, også med på laget. Banene fra begge spillene er de samme, men har fått seg en total makeover og ser utrolig pene ut. Store deler av den originale spillelisten bestående av 90-talls punk, alternativ rock og hip hop har også blitt med videre i remasteren, samt innslag av nyere låter og artister.

De klassiske banene er tilbake i ny drakt (Bilde: Activison)

Bedre enn noensinne

I spillets hovedmodus, Skate Tour, skal man kickflippe og raile igjennom et sett med oppgaver før man låser opp neste bane. Disse oppgavene kan gå ut på å nå en gitt poengsum, samle bokstaver eller gjøre et trick med brettet over en høy passasje. Tony Hawk’s Pro Skater er en av seriene som er enkle å lære, men vanskelige å mestre. Vil man nå den høyeste poengsummen er det rett og slett trening og presisjon som må øves inn.

Utviklerne Vicarious Visions er kanskje mest kjent nå for å tidligere ha pusset opp Crash Bandicoot-serien i den kritikerroste N’Sane Trilogy, men noen nykommere til Tony Hawk er de ikke. På tidlig 2000-tallet var de ansvarlige for å lage Gameboy Advance versjoner av Pro Skater-spillene. Nå har de altså tatt skrittet videre med å pusse opp de to første hovedspillene til konsoll, og her viser de nok en gang at de legger mye kjærlighet i oppussingsprosjektene sine.

Mye har skjedd på 20 år (Bilde: Activision)

For Tony Hawk’s Pro Skater har aldri vært bedre enn i denne samlepakka. Den klassiske tilnærmingen og følelsen til spillene er bevart, men det føles ikke som et produkt av et tidligere tiår. Med moderne grafikk, spillmotor og fysikk har Vicarious Visions klart å løfte disse legendariske spillene til et solid og skyhøyt nivå. Digital rullebrettkjøring har aldri vært gøyere enn dette.

Konklusjon

Om du er nykommer til serien, eller en gammel traver, er Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 en varm anbefaling. Det er engasjerende, utfordrende og ikke minst vanvittig gøy å spille. Vicarious Visions har beholdt spillenes originale DNA, men samtidig sprøytet inn en ny gnist. Dette er en remaster som er Tony Hawk’s Pro Skater navnet verdig, og jeg krysser fingrene for at dette kan bety starten på en ny serie spill basert på merkevaren. The G.O.A.T is back.

Startskuddet på nye spill i serien? (Bilde: Activision)

 

Siste podcaster

 • Hardcore - Spillkapitalisme
  Gutta er tilbake i studio. De tar et overblikk over siste Playstation-konferanse og diskuterer spillene som ble vist frem. Microsoft har slengt rundt sin store lommebok og kjøpt Bethesda. Petter snakker om «Super Mario 3D All-Stars», som fører til het diskurs i studio. I studio er Petter, Marius og Johannes.
 • Hardcore - Tell Me Why, Sony?
  Vi er tilbake i hjemmene våre med enda mer radio, og denne uken er Petter, Johannes og Martin på plass! Vi forklarer hvorfor Tell Me Why ikke er mer enn helt OK, sjokkeres over hvor generøse Microsoft er med den nye konsollrekken sin og mimrer tilbake til gode remakes.
 • Hardcore: Japansk bonanza
  Gutta er er tllbake i studio. Mario feirer 35 og de diskuterer Nintendos uvanlige strategier. Martin forlanger Yakuza på andre plattformer og langer ut mot eksklusiver. Marius prøver å overbevise gutta om at "Death Stranding" er et mesterverk, med varierende suksess
 • Hardcore - Home Alone
  Gutta er hjemme i egne hus i denne episoden av Hardcore. De ser over nyhetene fra Gamescom, diskuterer oppgraderingsveien til neste generasjon og tar et tilbakeblikk på rare og flotte konsoll-tilbehør
 • Hardcore: Restart
  Gutta er tilbake i studio etter 5 måneder borte. De diskuterer hva som har skjedd i sommer, alt fra nye spill til store kontroverser. Diskusjonen går over til konsollkrigen og om den enda er relevant. til slutt slaktes betaen til Marvels Avengers. i studio har vi Petter, Johannes og Marius.

Hardcore

Uortodoks og kompromissløst spillpodcast om konsoll- og PC-gaming hver tirsdag kl 11:00. Anmeldelser, reportasjer, tilbakeblikk og gjester fra spillindustrien.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *