Animal Crossing er tilbake i all sin sjarm og prakt (Skjermdump: Johannes Optun)

Avhengighetsskapende sjarmbombe

Nintendos søte livssimulator er tilbake

Animal Crossing-serien hadde sin start i Japan på Nintendo 64 i 2001, men kom ikke til vesten før i 2004 på GameCube. Nå er det femte spillet i hovedserien ute på Nintendo Switch, syv år etter forløperen New Leaf på 3DS. Og det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt.

Øyparadis

I New Horizons starter du som første innbygger på en øde øy. Her får du i oppgave av den kapitalistiske overherren Tom Nook om å etablere et trivelig øysamfunn, som kan tiltrekke seg flere innbyggere, butikker og offentlige byggverk.

Vi starter med vårt eget telt man kan innrede etter personlig ønske. Etter hvert kan man ta opp lån for å oppgradere hjemmet, med nye rom og flere etasjer. Nytt møblement å innrede huset med kan fås ved å enten bygge dem selv hvis man har oppskriftene til det, eller det kan kjøpes i butikken som oppdateres hver dag med nytt innhold.

Litt etter litt fylles øya di opp med bygninger og et sjarmerende rollegalleri av antropomorfiske dyr som bosetter seg på øya.

Grafikkmessig er det helt nydelig og fargerikt, og setter en god stemning i en ellers dyster virkelighet. Noe man sårt trenger i disse virusherjede tider. Nå kan man rømme til vårt eget personlige lille øyparadis, uten bekymringer. Bortsett fra en gjeld og huslån som puster deg i nakken.

Nye bygninger og innbyggere dukker opp litt etter litt (Skjermdump: Johannes Optun)

Samlemani

Virkelighetens årstider, måneder og klokkeslett gjenspeiles i Animal Crossing. Noen fiskesorter og insekter kan bare fanges på enkelte tidspunkt om dagen, i visse måneder. Artene man fanger kan entes selges som profitt, beholdes som personlig samling eller de kan doneres til øyas museum.

På øyas museum utstilles fossiler, fisk og insekter du har fanget og donert (Skjermdump: Johannes Optun)

Museet er kanskje et av mine favorittaspekter ved spillet, og gjør hele opplevelsen mer levende. De forskjellige artene og fossilene du fanger blir nemlig utstilt som skrytemateriale her. Etter hvert fylles det opp og gir meg en mestringsfølelse, og et ønske om å samle alt, som jeg ikke har følt på i andre spill. Jeg har aldri vært den typen spiller som bruker all min tid og kraft på å samle alt spillet har å by på, men Animal Crossing: New Horizons har altså truffet en nerve oss meg. Det føles rett og slett godt å se en fisk du brukte alt for mange timer på å lete etter, svømme rundt i akvariet på museet.

I Animal Crossing: New Horizons har man to typer valutaer, bells og nook miles. Bells blir brukt som vanlig valuta som kan brukes til å nedbetale huslån og kjøpe gjenstander. Nook miles tjener man ved å utføre forskjellige oppgaver, som brukes på å blant annet kjøpe flybilletter til å besøke tilfeldige øyer.

Besøk dine venner

Spillet sin onlinefunksjon har også blitt hyppig brukt, og fungerer overraskende bra. Her kan man besøke hverandres øyer, og rett og slett bare henge sammen. Det eneste negative er at spillet bruker en god tid på å laste inn når en ny besøkende ankommer øya. Hele spillet stanser for å gi deg en lasteskjerm om hvem som kommer, og hvor de reiste fra. Dette kan bli et lite irritasjonsmoment hvis flere venner bestemmer seg for å besøke øya di samtidig.

I spillets multiplayer kan man besøke venners øyer (Skjermdump: Johannes Optun)

Konklusjon

Som nykommer til serien ble jeg rett og slett bergtatt av Animal Crossing: New Horizons. Jeg har rett og slett blitt avhengig, og jeg har tilbragt flere titalls timer på øya mi. I disse tidene med mye innetid og et dystert verdensbilde, har New Horizons gjort hverdagene lettere og beroligende. Jeg har fått besøkt venners øyer og byttehandlet til meg frukt og andre gjenstander. Sosial distansering gjelder tross alt ikke digitalt.

Noe som dessverre kan være litt skuffende for mange husholdninger der ute, er at spillet lar deg bare ha én øy per konsoll. Uansett om man har flere brukere på samme konsoll. En barnefamilie kan dermed ikke kjøpe ett spill, og la barna ha hver sin øy på hver sin profil på maskinen. Vil man ha en egen øy, må man ha både egen Nintendo Switch og spill.

Dette til tross er Animal Crossing: New Horizons er rett og slett en herlig og varm opplevelse som jeg har storkost meg med i noen uker allerede. Jeg er stygt redd antall timer/uker brukt i spillet bare vil stige herfra.

Siste podcaster

 • Hardcore - the show goes on
  Radiolokalene er kanskje stengt, men det gjør oss bare mer egnet for å snakke om spill! Bli med Petter, Johannes og Mathias mens de snakker om et par spill som har hjulpet i disse tider som Animal Crossing og Persona 5 Royal - og ikke minst vurderer hva spillselskapene har gjort for å gi folk ting å gjøre på.
 • Hardcore - Bethesda og annet grums
  I ukens sending har Petter og Johannes fått med seg Magnus som vikar i studio. På plakaten i dag går vi litt i dybden på Bethesda og deres fall fra storheten. I tillegg snakker vi om remakes og remasters, samt den døde og begravede Xbox Kinect.
 • Hardcore - Gladvold
  Denne uken har Johannes besøkt et lite spillselskap ved navn Krillbite for å se hva som skjer bak scenene, vi snakker om hvordan alle koblingene mellom spill og vold er mindre farlig enn folk skal ha det til og ikke minst spekulerer vi litt om hvorfor retrospill har så høy popularitetsstatus.
 • Hardcore: Patenter og Hackere
  Ny uke, ny Hardcore! Denne uken tar vi for Sonys nye patent for verdensherredømme, vi diskuterer hacking og hvordan det er knyttet opp mot gaming og vi prøver å sette ord på de mest alvorlige problemene vi har i livene våre som gamere.
 • Hardcore: Sonic og slåssing
  Ny uke, ny Hardcore. Denne uken tar vi for oss Sonic sin suksess i kinosalene med hjelp fra Michael fra Kinosyndromet. vi tar et rolig tilbakeblikk på flashspillene fra vår barndom og vi prøver å komme til en konklusjon om hva som egentlig gjør "combat" bra i spill
 • Hardcore: spillutvikling og dårlig vær
  I ukas sending er Petter, Mathias og Marius i studio. Gutta snakker om utviklingen av Horizon: Zero Dawn og evolusjonen av Guerilla Games. Marius og Mathias er uenige om Nintendo og Blizzard er i hardt vær.

Hardcore

Uortodoks og kompromissløst spillpodcast om konsoll- og PC-gaming hver tirsdag kl 11:00. Anmeldelser, reportasjer, tilbakeblikk og gjester fra spillindustrien.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *