Foto: CC0 Public Domain

Paradise Hotel åpner dørene igjen

Realityprogrammet holder koken, og byr på sol, bar hud, spill, vennskap og backstabbing i ryggen.

Voldsdømt deltaker

Denne uken har det vært premiere på sesong 11 av Paradise Hotel, årets realityhøydepunkt for mange av oss. Konkurransen består denne gang av tre lag: team Himmel, team Helvete og team VIP.
I år har flere kontroverser dukket opp allerede før premieredagen. De såkalte VIP-deltakere ble lansert mot slutten av januar, og den mest celebre av disse er kanskje Tix, eller Andreas Haukeland, kjent som flashy russelåtkonge. Den andre norske deltakeren på VIP-laget er influencer Sofie Karlstad, som tidligere også har vært aktuell i den svenske utgaven av Love Island med perfekt Stockholm-svensk uttale. I retur har vi også lånt to svenske realitydeltakere: Bettina Buchanan har vært med i to sesonger av Paradise Hotel Sverige, og er som Pærra-veteran å regne. Flere kjenner kanskje latteren hennes best, da den gikk viralt etter hennes første PH-deltakelse i 2016. Den andre svensken i årets startcast, Robin Johansson, ble kjent som Sophie Elise-kjæreste på bloggerne, samt den sjarmerende bloggen Osloguttene (internett glemmer aldri <3 ), og i Sverige har han blant annet vært med en sesong av Ex on the Beach.

Nettopp Robin har vært en omdiskutert deltaker dette året. VG skriver at Robin måtte sone to måneder i fengsel for vold mot både en kvinne og en politibetjent. At han fikk delta i en norsk realityserie på tross av dette førte til medieoppslag og reaksjoner i sosiale medier, blant annet fra eks-kjæreste Sophie Elise, hvis venninne angivelig ble slått to ganger i fjeset av Robin. Han erkjente den gang delvis straffskyld, men ble dømt på alle punkter.

Løy om alder og navn

I underkant av to uker før premieren avdekket Nettavisen at en av deltakerne fra årets startcast hadde utgitt seg for å være flere år eldre enn vedkommende var i virkeligheten, og også hadde oppgitt et annet enn sitt faktiske navn i sin søknad. Fordi det serveres sprit på hotellet må man være 20 år for å delta. Vi i Reality Check var raskt på ballen, og fant ut at Zainab Al-Yasseri var omtalt som 19 år gammel i avisen Varden. Premieredagen ble det klart at dette stemte, og at navnet hennes i virkeligheten staves “Zeinab”. VG meldte at hun ikke var invitert til premierefesten fordi hun ikke var gammel nok til å delta, men TV3 vil ikke fortelle om hvilke konsekvenser tillitsbruddet får.

Robin konfronteres

I sesongens første episode blir Robins voldsdom adressert av team Helvete-deltakeren Floyd Olsen. Floyd blir så irettesatt av Andreas Haukeland, som synes slike konfrontasjoner ikke bør tas i plenum før man kjenner den det gjelder. I etterkant av opptrinnet uttalte Floyd til seher.no at han angret på at han stilte spørsmålet ved team VIPs innsjekk, men at han heller ville gjort det ved en senere anledning.

Om Zeinabs aldersløgn kommer til å utspille seg i sesongen vites ikke, men vi gleder oss til å følge med videre på en allerede innholdsrik sesong.

Siste podcaster

  • Reality Check - Best of
    Da var semesteret ferdig for denne gang og vi mimrer rundt hverandres flotte øyeblikk i studio fra hele våren. Det har vært en innholdsrik vår og vi takker alle som har hørt på oss! Kanskje det kommer en bonuspod eller to i sommer, men som alt annet tar vi det som det kommer. Ha en fin sommer folkens og nyt det! I studio: Kristin og Marie

Reality Check

Som en forlengelse av Paradisetimen kommer Reality Check – programmet som sørger for at du holder deg 110% oppdatert. Hvem har imponert mest? Hvem gjør oss mest startruck og hvem bærer vi mest gnag til? Dette i tillegg til flere høydepunkter, oppsummeres hver uke med innblikk i og tilbakeblikk på det som måtte røre seg innen reality. Vi snakker lavkultur på høyt nivå! Dette er med andre ord radioprogrammet for deg som elsker reality-TV.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *