Det er en hard kamp om deltidsjobbene. (https://pixabay.com/no/illustrations/jobb-s%C3%B8k-hr-cv-mulighet-3681036/)

Rådgiverens tips til jobbsøking

En god jobbsøknad og en god prestasjon på jobbintervjuet skiller klinten fra den jobbløse hveten.

Kjenner du at det kniper litt i pengepungen rett før stipendet kommer? Vil du ha litt ekstra å rutte med? Da trenger nok du en deltidsjobb.

Det er mange om beinet i dagens jobbmarked, som betyr at jobbsøknaden og et godt intervju får deg til å skille deg ut fra mengden. Rådgiver i Sammen Karriere, Eivind Olsvik, besøkte denne uken Studentens Sosiale Håndbok for å gi oss arbeidsløse studenter et par tips til hvordan vi kan briljere i jobbsøkings-prosessen.

I enhver jobbsøknad må du ha med følgende:

 • Motivasjon, hvorfor du vil jobbe der
 • Ferdigheter, hva du kan tilby
 • Personlighet, Hvordan du vil passe inn i arbeidsmiljøet

Rådgiveren poengterer også at mange studenter bruker for kort tid på utforming av CV og søknad. Å skrive særegne søknader for alle stillinger du søker på vil drastisk forbedre dine sjanser. Med andre ord, ikke send inn generelle søknader der navnet og stillingen er det eneste som varierer. Olsvik nevner også at mange søknader inneholder for mye tekst, og at søkerne skriver for mye om hvorfor de vil jobbe der og hva jobben kan gjøre for dem enn å fokusere på hva de kan tilby jobben. Med andre ord: Ask not what a job can do for you, ask what you can do for your job!

På jobbintervjuet bør du fokusere på følgende:

 • Kroppspråk, sitt fremoverlent med begge beina trygt plantet på jorda
 • Hold deg til saken, ikke prat deg ut på viddene dersom du ikke kan svaret.
 • Smil, by på ditt fineste glis

Olsvik råder også til å unngå klisjépregede svar på ofte stilte spørsmål. Ikke si at du jobber for mye eller at du er dårlig på å si nei når du blir spurt om å nevne dine største svakheter. Spør heller dine venner på forhånd om hva de mener er dine svake sider.

Lytt til kapittel fem av Studentens Sosiale Håndbok for å høre flere tips og triks i forbindelse med jobbsøking!

 

Siste podcaster

 • Kapittel 7: På campus
  I dette kapittel kartlegger vi de sosiale forskjellene (og likhetene) mellom UiB, BI og NHH. Vi har besøk for å komme til bunns i om fordommene våre faktisk stemmer eller om vi tar totaaaalt feil.
 • Kapittel 6: One Night Stand
  Ole Jacob, Kjerstin Cornelia og Hanna Linnea har samlet seg i studio for å snakke om sex og one night stands. En av de har aldri hatt ett og en annen er for selvsikker.
 • Kapittel 5: Jobbsøkning
  Er budsjettet litt stramt? Har du litt ekstra tid til overs? Trenger du en jobb? Hør på denne ukens episode av Studentens Sosiale Håndbok hvor vi prøver å gjøre det enklere for deg å søke jobb.
 • Kapittel 4: Dating
  I Kapittel 4 prøver vi å bli bedre i datinggamet. Vi har en rutinert dater som gjest og du skal få høre hvordan det gikk med Fredrik og Kjerstin på date. Tuuuune inn!
 • Kapittel 3: Sjekking
  Kapittel 3 i håndboka omhandler sjekking og hvordan man skaffer seg date som student i 2k19!
 • Kapittel 2: Smalltalk
  I andre kapittel av Studentens sosiale håndbok, tar vi for oss smalltalk! Noen hater det, andre elsker det, uansett så er det en viktig del av det sosiale livet. Vi har blant annet besøk av stand up-komiker Christoffer Schjelderup for å finne ut om morsomme personer er bedre på smalltalk, og elleville situasjoner blir løst i scenariospalten.
 • Kapittel 1: EQ
  I det aller første kapittelet av Studentens sosiale håndbok, tar vi for oss EQ! Ikke så mange vet hva det er eller innebærer fant vi ut i spalten "Utenfor studio", men vi oppdaget at EQ er en stor forutsetning for mestre det sosiale livet. Lytt og bli klokere ...Det ble i hvert fall vi

  Studentenes Sosiale Håndbok

  Studentens sosiale håndbok er programmet som hjelper deg med å bli et mer sosialt, utadvendt og likbart menneske. Er du lei av å havne i kleine situasjoner og samtaler, ikke vite hvordan du skal håndtere sosiale relasjoner og situasjoner eller ønsker rett og slett å bli bedre på selve livet? Da er dette programmet for deg.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *