Ein computer på Langley Research Center samler data frå eit mikroskop, og gjer kalkulasjonar. 24 mars, 1952. Foto:NASA

Human Computers

Skumma Kultur tar deg med til ei tid der kalkulatorar brukte skjørt.

Human Computers hørast kanskje ut som sci fi, men vi skal bakover i tid, og historia som ligg bak denne tittelen er minst like spennande, og handlar om hurtig utviklande teknologi, kvinnekamp, segregering, og talentfulle matematikarar og fysikarar som hadde uunnværlege roller i sine felt, skjult frå anerkjenning og berømmelse.

For å høyre meir om desse menneska som sjeldan fann vegen inn i historiebøkene, lytt her:

Siste podcaster

  • Skumma Kultur 24.09.18 - dokumentarer og poesi, minutt for minutt
    Finnes det dokumentarer som portretterer en objektiv virkelighet, eller vil alltid synet til filmskaperen skinne gjennom? Vi diskuterer om det finnes dokumentarer som ikke er subjektive, og hvorvidt det gjør noe. Vi deler også våre favorittklisjéer innen en mer opplagt konstruert virkelighet, nemlig realityserier. Mikael deler utvalgte dikt fra samlingen "the lotos eaters", som handler om sjømenn som spiser frukter fra et tre som setter dem i en forandret sinnstilstand. Til slutt ser vi nærmere på programkonsepter som ingen skulle tru faktisk fungerte, som et program der vi ser på andre som ser på tv, og alle programmer der noe saktegående følges minutt for minutt.

Skumma Kultur

Vi siler ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdenssamfunnet. Enten vi er kritiske, glade misfornøyde, jublende, positive, konstruktive, strenge eller tilfredsstilt.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *