Ukens anbefaling: Fiskesuppe for fiskeskeptikere

This content has been archived. It may no longer be relevant

Dette er en oppskrift for deg som kanskje ikke er så spesielt begeistret for fisk, men tenker at det sikkert er lurt spise det likevel. Suppen er nemlig veldig god, smaker mye grønnsak og lite fisk.

I tillegg er det en suppe for deg som bare er litt lat, eller deg som er midt i eksamenstress og trenger en rask middag. Suppen tar nemlig bare 20 minutter å lage. Like lang tid som du bruker på å varme opp ovnen og steke en Grandiosa.

Ukens anbefaling gir nok suppe til to til tre sultne mennesker.

Du trenger:

Server gjerne suppen sammen med nystekte rundstykker (foto: Anine Johnsen)
Server gjerne suppen sammen med nystekte rundstykker (Foto: Anine Johnsen)
  • 1 ss smør
  • 1 vanlig gul løk
  • 5 cm purre
  • To gulrøtter
  • 1 stk sellerirot
  • 2 dl matfløte
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1 ss mel
  • Torskefilet – ca. 2 stk
  • Reker – ca. 20-30 stk pillede reker
  • Salt og pepper
  • Frisk persille og koriander

 

Slik gjør du:

  • Fres løk og purre i smør til den blir blank. Ha oppi en spiseskje mel og rør godt.
  • Ha oppi en liter grønnsaksbuljong.
  • Skrell og kutt opp gulrot og selleri i små biter (jo mindre de er, desto fortere blir de gjennomkokt). Ha selleri og gulrot oppi suppa. La det koke i ca. 10-15 minutter, til grønnsakene er myke.
  • Bruk stavmikser til å mose grønnsakene slik at suppen får en tykk, litt grøtet konsistens. Ha oppi matfløte og smak til med salt og pepper.
  • Kutt torskefileten i terninger. Ha torskefileten oppi suppen de siste minuttene, og ha til slutt oppi rekene rett før servering.
  • Pynt gjerne med persille og koriander. Server sammen med nystekte rundstykker.

 

Lykke til!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler