Ukens anbefaling: Hjemmelagde løkringer

This content has been archived. It may no longer be relevant

De gangene jeg har spist løkringer har det enten vært på restaurant eller ved å kjøpe fryste fabrikerte løkringer. Jo, de smaker greit, men det er noe mystisk og spennende med løkringer. Hvordan får man egentlig løken inn i dette skallet som dekker løkringene? Den eneste måten å finne ut av dette på var å lage mine egne, noe som viste seg å være nokså vellykket og ikke minst kjempegodt!

Du trenger:

Mine løkringer har finhakket persille i seg. (Foto: Hanne Mørch)
Mine løkringer har finhakket persille i seg (Foto: Hanne Mørch).
  • 1 stk stor løk
  • 2 dl + 2 ss øl
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • olje til fritering

Slik gjør du:

  • Bland sammen hvetemel og øl, rør godt om og la det stå å svelle i kjøleskapet
  • Ha godt med olje i en kjele som du setter på middels til høy varme
  • Skjær opp løken i passelig store ringer (pass på at de ikke blir for tynne)
  • Etter 10 min i kjøleskapet tar du ut blandingen av hvetemel og øl, rør inn salt og andre eventuelle krydder og urter du ønsker å bruke
  • Bruk en tresleiv for å teste om oljen er varm nok, når det «bruser» rundt tresleiven skal oljen være klar
  • Dypp en løkring i melblandingen, rist av overflødig deig og ha dem i oljen. Vend hele tiden på dem til de oppnår en gyllen brunfarge og legg dem på en tallerken med tørkepapir
  • OBS!
    1. Husk at olje er kjempevarmt, pass på at du ikke skader deg!
    2. Pass på at alle redskapene du bruker i forbindelse med oljen er av tre eller metall, IKEA redskapene i plastikk vil smelte og ødelegge både gryten og løkringene

Dette er grunnoppskriften til løkringer, men for å variere i smak og prøve å lage den perfekte løkringen til den retten du lager, kan du variere med følgende:

Øl: Dersom du er øl entusiast eller bare glad i gode smaker kan du prøve å påvirke smaken ved å bruke smaksrike ølvarianter fra et mikrobryggeri eller lignende. Polet har også ulike typer øl som kan komme godt med i matlagingen.

Krydder og urter: Jeg bruker finhakket persille i mine løkringer, men du kan også prøve å bruke andre urter eller kryddere for å kombinere løkringene med andre retter.

Hva med italiensk inspirerte løkringer med organo og basillikum, eller kanskje gjøre dem indiskinspirert med karri?

Lykke til!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler