Thea Sofie Grastveit (til venstre) og Magnus Nygaard er kandidater til Universitetsstyret. (Foto: Marit Kristine Bjøntegård)

Vi har et ganske likt valgprogram

Et begrenset handlingsrom innenfor en periode i Universitetsstyret gjør at kandidatene er opptatt av de samme sakene.

– Vi må se litt på sammensetningen av kandidatene, sier Magnus Nygaard.

Nygaard er en av kandidatene som stiller til Universitetsstyret. Det skal velges en av hvert kjønn og derfor stiller han sammen med Marie Kalvehagen.

– Jeg kommer fra Arbeidsutvalget og har jobbet utøvende opp mot den sentrale ledelsen, mens Kalvehagen har jobbet i en studentorganisasjon, sier Nygaard.

Nygaards medkandidat Kalvehagen er ansvarlig redaktør i Bergen Student-TV.

Blant Nygaard og Kalvehagens motkandidater er Thea Sofie Grastveit og Lars Arne Nilssen som stiller sammen.

– Jeg og Lars Arne har mer erfaring og lengre fartstid fra studentpolitikken, forteller Grastveit.

Grunnen til at politikken til kandidatene kan virke lik mener Grastveit kommer av at det er begrenset hva man kan gjøre i en periode i Universitetsstyret.

Hør debatten mellom Nygaard og Grastveit:

Ønsker å ta sakene til neste nivå

– Jeg tror jeg ville gjort en god jobb for studentene, sier Nygård om sin motivasjon for å stille som kandidat til Universitetsstyret.

Magnus Nygaard tror han kan gjøre en god jobb for studentene. (Foto: Håkon Benjaminsen/Studentparlamentet UiB)

Det siste året har han jobbet i Arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen og ønsker å jobbe videre med sakene derfra i Universitetsstyret.

– Jeg har funnet saker jeg vet jeg kan gjøre noe med i den korte perioden en sitter i Universitetsstyret, sier Grastveit om hvorfor hun stiller som kandidat.

Grastveit har sittet i mange råd og utvalg på lavere nivå.

Strengere krav til pedagogikk

En av Grastveit og Nilssen sine hovedsaker i valget er at det må innføres et krav om pedagogisk videreutdanning og oppfølging.

– Når man blir ansatt er det krav om å ta et kort helgekurs i pedagogikk, men etter det er det ingen oppfølging, forklarer Grastveit.

Nygaard sier at han og Kalvehagen er enige i at det må stilles strengere krav til forelesernes pedagogiske evner.

– Vi ønsker at det skal bli mer fagfellevurdering av underviserne. Tilbakemelding fra de som gjør det samme som deg er veldig nyttig, slår Nygaard fast.

Nakkehårene reiser seg

Nygaard og Kalvehagen mener at UiB må slutte å vegre seg mot det kommersielle og se fordelene med et tettere samarbeid med næringslivet.

Thea Sofie Grastveit mener det er rom for samarbeid mellom universitetet og næringslivet. Foto: Studentparlamentet UiB

Thea Sofie Grastveit mener det er rom for samarbeid mellom universitetet og næringslivet. (Foto: Anders Helgerud/Studentparlamentet UiB)

– Hver gang man nevner ordet kommersielt eller næringsliv begynner nakkehårene å reise seg hos UiB sin ledelse, forteller Nygaard.

For å ha en relasjon til samfunnet må man også ha en relasjon til næringslivet mener han. I dette legger han at universitetet bør lette på reglene for det å ha stands på universitetets område.

Grastveit og Nilssen er også opptatt av å knytte tettere bånd til næringslivet.

– I akademia snakkes det ofte om akademia og praksis som gjensidig utelukkende, det mener vi at det på ingen som helst måte er, sier Grastveit.

Det er rom både på universitetet og i næringslivet for samarbeid om praksis i utdanningene mener hun.

Bruk stemmeretten din

Valget til Universitetsstyret holdes samtidig som valget til Studentparlamentet fra 22. – 30. april, og du kan lese mer om dette på studentvalg.b.uib.no.

Siste podcaster

  • Nyhetsuka sending 23.11 FERDIG
    I vekas utgåve av Nyhetsuka får du høyre at det er problematisk at norsk i mindre grad blir brukt i publikasjonar i akademia, og at talet på publikasjonar på engelsk aukar. Universitets- og høyskolerådet satte hausten 2017 ned ei eigen arbeidsgruppa mot seksuell trakassering og mobbing, men styret i UHR har einstemmig nedstemt å gjennomføra den nasjonalt. Du får òg høyre korleis du skal takle eksamensangst. I studio er: Petter Hauge-Corneliussen og Erlend Bjerkvik

Nyhetsuka

Nyhetsuka er Studentradioens nyhets- og debattprogram for studenter. Vi holder deg oppdatert på de viktigste studentnyhetene, og gir deg spennende debatter og reportasjer hver fredag fra klokken 11.00 til 12.00.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *