Nytt Stoff på markedet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hvem er nå denne Stoff-redaksjonen?

– Vi er en vennegjeng, egentlig. Vi har alle lenge vært med i studentavisen på NHH, og er vant til å jobbe med avis, forteller redaktør Anna Eitrem.

Dagen etter at Eitrem tapte valget som ansvarlig redaktør i Handelshøyskolens K7 Bulletin, bestemte hun og en gjeng andre studenter seg for å starte opp noe på egenhånd.

– I “Bulle” er man jo litt bundet av at det er forskjellige seksjoner og sånn. Vi hadde lenge snakket om at det hadde vært kult å lage noe eget, noe med kreative tekster hvor man kan bestemme alt innhold selv. Du kan si at det var slik Stoff oppstod.

Eitrem forteller at de ikke har noen konkrete føringer for hva som publiseres. Ønsker man for eksempel å skrive en god novelle, så trykker de den også. Så lenge det er bra stoff.

De besøkende på Landmark både leste, danset, minglet og drakk fredag kveld. I midten: Petter L. Reinem og Mathias J. Johnsen. Forfatterene bak stoffteksten "Hvordan være en CHILL type". (Foto: Julian Schlicht.)
De besøkende på Landmark både leste, danset, minglet og drakk fredag kveld. I midten: Petter L. Reinem og Mathias J. Johnsen. Forfatterene bak stoffteksten “Hvordan være en CHILL type”. (Foto: Julian Schlicht.)

“Hva er det Bulle har? Hvilken assets har avisen egentlig?”

På baksiden av Stoff går redaksjonen nokså hardt ut mot avisen de alle tidligere jobbet for. For en elev fra Handelshøyskolen virker kanskje ikke dette så spesielt, men for de som ikke kjenner historien bak, kan første møte med teksten få leseren til å lure på hvorfor de er såpass kritiske mot “Bulle”.

“Vi kunne alle fortsette i K7 Bulletin dersom vi ønsket, men ikke faen om vi skulle ydmyke oss selv ved å skrive en reklameblekke for NHHS”

– Det var rett og slett dette vi følte etter valget. Jeg tror ingen på NHH blir overrasket over hva som står der. Det er jo også en del av bakgrunnen til oppstarten av Stoff, så for studentene i sentrum som ikke kjenner til historien så godt, kan det forklare litt.

Eitrem legger til at dette er siste gang baksiden handler om NHH, i hvert fall i den sammenheng. Spalten skal fungere som en uformell nestleder som formidler redaksjonens meninger.

Hun ønsker dessuten at personer uten tilknytning til NHH skal delta i avisen. Den skal blant annet dekke hva som skjer på den kulturelle fronten i Bergen.

– Vi skjønner at vi ikke kan gå ut og si at vi er en sentrumsavis når vi bare er NHH-studenter, så vi ønsker å rekruttere journalister og fotografer fra sentrum.

(Foto: Julian Schlicht.)
(Foto: Julian Schlicht.)

En litt annen studentavis

Med fokuset rettet mot internasjonale saker, kjører de en profil der nyhetsdekningen er minimert, og interesse og featurereportasjer ligger i spissen. Har journalistene en idé, står de nærmest fritt til å skrive om den. Dette resluterer i en noe “subjektiv” avis der meninger og tanker ikke akkurat er pakket inn.

Redaksjonen skriver blant annet;

Formålet med Stoff er å få folk til å tenke. Vi vil stille vanskelige og noen ganger provoserende spørsmål, uten å hevde at vi sitter med svarene. Vi gjør det, fordi vi tror det gjør samfunnet bedre.

– Vi ønsker å være uredde. Vi ønsker å trykke saken selv om den kan gjøre redaksjonen upopulær. Det var jo også utgangspunktet for at vi brøt med “Bulle”. Vi trykket mange saker som gjorde redaksjonen upopulær, sier redaktøren.

Dette ønsker de å fortsette med i Stoff. De har en visjon om å ta tak saker som kanskje ikke alle andre hadde turt å trykke.

– Selvfølgelig innenfor de etiske retningslinjene og PFU, legger Eitrem til.

Mediehysteri!

Den nye studentavisen har allerede blitt omtalt av Natt&Dag, Studvest og Dagens Næringsliv. (Og nå, Skumma Kultur!)

Hadde dere forventet så mye oppmerksomhet?

Vi la en mediestrategi, men vi hadde ikke regnet med at alle skulle plukke oss opp. Så det har vært veldig overveldende, og gøy!

Men Natt&Dag, de plukker jo ikke akkurat opp hva som helst!

– Vi har sagt at vi ønsker å ligge mellom Natt&Dag og Morgenbladet, og det er jo fryktelig ambisiøst å si, men kanskje det var det de fikk med seg?

Neste nummer kommer på trykk en gang etter påske. Fram til det, er første nummer å finne litt rundt omkring i Bergen, blant annet på Studentsenteret. 

– Vi er litt gale, vi starter en papiravis i den tiden der alle sier at den vil dø ut, sier Eitrem.

Skumma Kultur ønsker Stoff lykke til videre med oppstarten og håper på mer spennende lesing på kulturfronten fremover!

Hør hele intervjuet på Skumma Kulturs podcast:

Siste podcaster

Anbefalte artikler