Forskjellige spillere – samme resultat

This content has been archived. It may no longer be relevant

Brann ledet 1-0 til pause mot Sarpsborg 08 etter scoring av Fredrik Haugen. Bergenserne la seg balansert og så ut som de ville ride kampen ut på denne ledelsen. Marcus Pedersen brenner en gigantsjanse etter 71 minutter og i neste angrep scorer Sarpingene etter corner. Ti minutter senere scorer østfoldingene og vinner kampen 1-2. Branns tredje strake hjemmekamp uten seier, og nå er de avhengig av hjelp fra andre lag for å ha sjanse for å overleve i Tippeligaen.

Norling tok drastiske grep før kamp. Karadas ble satt opp som spiss sammen med Markus Pedersen og slaktet mye kjøtt på topp. Huseklepp og Orlov ble vraket. “Jeg tror balansen i å gjøre endringer og fortsatt beholde en form og troen på kontiuniteten, det er veldig krevende”, Svarte Branns hovedtrener Rikard Norling på om han vurderte å endre på 4-4-2-formasjonen som han har vært tro til i sin periode som sjef for Brann.

Slitne Brann

I 2.omgang oste Brann av de var slitne. Spesielt på midtbanen slet bergenserne, og Sarpsborg tok ofte Brann i overtall fremover. Kanskje ikke så rart med tanke på at Branns anker, senegalske Stephane Badji, spilte 90 minutter i Tunisia 48 timer før kampstart i Bergen. Norling sier at han vurderte å hvile Badji.

Så du på ham som for viktig for laget? “Ja, og jeg synes han gjør en fantastisk jobb alt tatt i betrakning av hva man krever (…) Det var skuffende for han at Senegal tapte kampen i 95. minutt, og så fly hele natten mellom onsdag og torsdag, lander her i går og så setter jeg han ut på banen og han presterer en bra match”.

Nerver

Brann er i nedrykkstriden og det ville være rart om det ikke merkes på nervene til spillerne. “Vi har ikke nerver før kampen, men det er jo klart at når de scorer så går det et stuck i oss” sier kaptein Erlend Hanstveit. “Vi er gode frem til en times spill og så skjer det noe med oss. Hva det er, er vanskelig å si, men det er ikke utenkelig at det er nerver inne i bildet”.

Sarpsborgtrener Brian Deane synes og dette er en naturlig reaksjon for et lag som er i Branns posisjon og har det også i hodet når han legger opp taktikken underveis. “Vi setter ikke inn Bojan (Zajic) før en times spill, fordi vi regnet med at Brann kom til å vise nerver utover i kampen og at han kunne bidra til at vi kunne utnytte dette. Og det synes jeg fungerte bra”.

“Skandale, skandale”

“RBH – DU MÅ GÅ” og “SKANDALE” var tilropene som møtte brannspillerne etter dommeren hadde blåst av kampen. Supporterne begynner å lukte blod, og sinne går ikke utover spillerne og trener Norling, som kanskje hadde vært naturlig, men det er daglig leder Roald Brun Hanssen som får skylden i følge tilropene. Man kan da ane at det er hele strukturen i ledelsen i Brann som må endres i følge supporterene, og spørsmålet er nok om det må nettopp et nedrykk til for at det skal skje.